Košarka

Perasović: "Znali smo da će biti teško u Zaragozi, sada moramo iskoristiti domaći teren"

Branimir Korać • nedjelja, 26.05.2013.
Perasović: "Znali smo da će biti teško u Zaragozi, sada moramo iskoristiti domaći teren"
Foto: Kristijan Komarica

Odličnu utakmicu, posebno iz napadačke perspektive, odigrali su Zaragoza i Valencia. Zaragoza je na kraju odnijela pobjedu 122:120 nakon čak tri produžetka...

Velimir Perasović nije trener koji voli igru na puno koševa s tankim obrambenim učinkom. Međutim i on je morao pohvaliti igrače obje momčadi u drugom susretu četvrtfinalne serije Lige Endese.

Zaragoza je uspjela nakon tri produžetka doći do pobjede 122:120 i tako izboriti treću utakmicu koja će se igrati u Valenciji.

"Bila je to teška utakmica. U četvrtoj četvrtini smo dobili priliku, došli smo do lijepe prednosti, ali Zaragoza je imala dovoljno samopouzdanja da izbori produžetak. Produžeci su uvijek šokantni pa je tako bilo i ovaj put, do samog kraja trećeg produžetka ništa se nije znalo", komentirao je Perasović.

Obje momčadi bile su napadački raspoložene, a ključ pobjede Perasović je vidio u slobodnim bacanjima.

"Obje momčadi bile su vrlo raspoložene i šutirale su za tri poena iznad 40 posto. Razlika je bila u slobodnim bacanjima. Oni su ih imali 15 više i šutirali su ih s puno boljim postotkom nego mi", smatra Perasović.

U prvoj utakmici Zaragoza je doživjela pravu katastrofu u Valenciji i poražena je s ogromnih 80:42.

"Nismo očekivali niti približno takvu utakmicu. Zaragoza igra puno bolje na svom parketu i znali smo da nas čeka jako težak posao. Tako je i bilo, sada imamo još jednu utakmicu i tu moramo iskoristiti prednost domaćeg parketa."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!