Zimski sportovi

Lundqvist: "Bruinsi su bili puno bolja momčad, sve su radili kako i treba te su zasluženo prošli dalje"

Mirza Seferagić • ponedjeljak, 27.05.2013.
Lundqvist: "Bruinsi su bili puno bolja momčad, sve su radili kako i treba te su zasluženo prošli dalje"

Boston Bruinsi izbacili su New York Rangerse nakon pet utakmica te im slijedi konferencijsko finale protiv Pittsburgh Penguinsa. Trener Rangersa, John Tortorella te najbolji vratar lige, Šveđanin Henrik Lundqvist, složili su se kako je u ovoj seriji zasluženo slavila bolja momčad.

Nakon što su Boston Bruinsi u sedmoj utakmici prvog kruga doigravanja protiv Toronto Maple Leafsa dostigli zaostatak od 1:4 deset minuta prije kraja utakmice, a potom i slavili u produžetku te sedme utakmice pogotkom Patricea Bergerona, izvevši tako jedan od najvećih povrataka u povijesti, malo tko im je davao velike šanse u seriji protiv New York Rangersa. No, Bruinsi su odigrali sjajnu seriju te se sa ukupnih 4-1 plasirali u finale konferencije gdje ih čekaju Pittsburgh Penguinsi.

Koliko su bolji bili Bruinsi dovoljno govori i izjava najboljeg vratara lige i člana New York Rangersa, Henrika Lundqvista: "Prvo želim čestitati igračima Bostona, smatram da su odigrali sjajnu seriju te da su zasluženo prošli dalje. Puno su stvari Bruinsi napravili vrlo dobro, od forechecka, powerplaya do penaltykilla...jednostavno su vrlo dobra momčad. Imaju četiri odlične linije, njihovi obrambeni igrači su odigrali fenomenalno. Smatram da se radi o vrlo izbalansiranoj momčadi koja zaista igra vrlo dobar hokej. Svi dijelovi njihove igre su vrlo dobri. Ubili su nas u igri s igračem više, iako sam dijelom i ja zaslužan za to, no zaista su nas namučili u tom dijelu igre. Nema sumnje, smatram da je i to jedan od glavnih razloga zašto su nas pobijedili".

Da je momčad iz Bostona bila bolja, slaže se i Lundqvistov trener, John Tortorella, koji inače nije previše raspoložen za dijeljenje komplimenata svojim protivnicima, no ovog je puta ipak morao priznati da su se njegovi Rangersi namjerili na bolju momčad: "Zaslužili su ovu pobjedu. Bili su puno bolja momčad i zasluženo mogu slaviti. A smatram da Boston ima jako dobro šanse i protiv Pittsburgha u idućem krugu. Mislim da su Claude Julien i njegovi asistenti napravili odličan posao u Bostonu u posljednjih nekoliko sezona. Ponekad zaista ne mogu vjerovati kada čujem kako ga ljudi podcjenjuju. Bruinsi su odlično vođena momčad, a imaju i dosta iskustva. Već su prošli kroz sve ovo i treba im čestitati na tome kako su uspjeli ostati na samom vrhu. Boston Bruinsi su sjajan hokejski klub".

Boston Bruinsi su se tako ponovno našli među glavnim kandidatima za osvajanje Stanley Cupa, a ostaje nam za vidjeti kako će se snaći u seriji protiv vrlo jakih Pittsburgh Penguinsa. A sigurni smo kako nas čeka nova iznimno uzbudljiva serija te puno dobrog hokeja.

Foto: Wikipedia, Amanda

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.05.2013. u 23:49
    žao mi je zbog meni uvijek dragih rangersa ali boston je bio puno bolji!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.05.2013. u 17:44
    što jest, jest.
    Obrisan korisnik