Nogomet

Reprezentativci se okupili i otputovali u Međugorje, otpao ogled sa Zrinjskim

Ivor Krapac • ponedjeljak, 27.05.2013.
Reprezentativci se okupili i otputovali u Međugorje, otpao ogled sa Zrinjskim
Foto: Duje Bonačić

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak se okupila u splitskoj zračnoj luci i potom otputovala u Međugorje, gdje će obaviti prvi dio priprema za susret sa Škotskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i prijateljsku utakmicu protiv Portugala u Ženevi. U pripremama je bio predviđen i dvoboj s mostarskim Zrinjskim, ali ta utakmica ipak se neće dogoditi...

Hrvatski reprezentativci okupili su se u splitskoj zračnoj luci i otišli u Međugorje, gdje nogometaše i stručni stožer predvođen izbornikom Igorom Štimcem očekuje prvi dio priprema za utakmice protiv Škotske u Zagrebu (7. lipnja) i Portugala u Ženevi (10. lipnja).

Sukladno najavama, na prvom okupljanju bio je samo dio igrača sa Štimčevog popisa, no nisu došli svi prvotno najavljeni. Izostali su Ivica Olić, Niko Kranjčar, Josip Šimunić i Domagoj Vida, koji bi, uz Eduarda da Silvu i Ognjena Vukojevića, u Međugorje trebali doći naknadno. Hrvatska će na ovom dijelu priprema biti do 2. lipnja.

Nakon boravka u Međugorju, reprezentaciji će se 3. lipnja u Zagrebu pridružiti Stipe Pletikosa, Danijel Subašić, Darijo Srna, Ivan Strinić, Ivan Rakitić, Gordon Schildenfeld, Nikola Kalinić i Mario Mandžukić, a istog dana će sa suigračima biti i Vedran Ćorluka, koji zbog viška žutih kartona neće moći igrati protiv Škotske.

Ćorluka će konkurirati za prijateljski ogled s Portugalom u Ženevi, a isto vrijedi i za Luku Modrića, koji će se reprezentaciji pridružiti 8. lipnja.

Inače, dobili smo i odgovor na pitanje hoće li Hrvatska tijekom priprema u Međugorju igrati s mostarkim Zrinjskim. Odgovor je negativan, kako se pretpostavlja, iz sigurnosnih razloga, a potvrda je stigla u priopćenju za javnost Hrvatskog nogometnog saveza:

Hrvatski nogometni savez primio je dopis iz Uefe u kojem se uskraćuje suglasnost odigravanju prijateljske utakmice Zrinjski - Hrvatska 1. lipnja 2013.

HNS izražava duboko žaljenje što je Uefa uskratila suglasnost pa se utakmica u ovom terminu evidentno neće moći odigrati usprkos želji oba nacionalna saveza. HNS, naravno, poštuje proceduru i prihvaća odluku Uefe u čijoj je ingerenciji konačna odluka u dogovaranju međunarodnih prijateljskih utakmica reprezentacija.

Svim prijateljima i simpatizerima hrvatske reprezentacije u Bosni i Hercegovini Hrvatski nogometni savez obećava da će hrvatska reprezentacija u prvom mogućem sljedećem terminu - kada će to prema Fifinom kalendaru i aktivnostima reprezentacije biti moguće - odigrati ovakvu utakmicu.

Istodobno, Hrvatski nogometni savez veseli se pripremama i boravku u Međugorju gdje će hrvatska reprezentacija pronaći načine za druženje s hrvatskim navijačima.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.05.2013. u 00:39
    pa postoji valjda policija da pozatvara t huligane?!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.05.2013. u 23:10
    pa već godinama naši huligani rade dar-mar dolje...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.05.2013. u 21:09
    kakvi razlozi iz krovne organizacije-zabrane umjesto popularizacije sporta
    Obrisan korisnik