Nogomet

Štimac: "U Međugorju ćemo imati mir, želja nam je regenerirati igrače"

Igor Šestak • ponedjeljak, 27.05.2013.
Štimac: "U Međugorju ćemo imati mir, želja nam je regenerirati igrače"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac u ponedjeljak je doveo svoje izabranike u Međugorje na prvi dio priprema za utakmice protiv Škotske i Portugala. Objasnio je kako mu je glavni cilj regenerirati igrače te da će se u toj fazi priprema trenirati jednom dnevno. Istaknuo je žaljenje zbog otkazivanja utakmice protiv Zrinjskog, osvrnuo se na nastup Marija Mandžukića u finalu Lige prvaka, a jedini problem stvara mu ruski Rostov koji želi imati Stipu Pletikosu na utakmicama doigravanja za ostanak u Premier ligi.

Hrvatski nogometni reprezentativci stigli su u Međugorje na prvi dio priprema za utakmice protiv Škotske i Portugala. Izbornik Igor Štimac za ovaj je dio priprema pozvao 23 igrača, dok će se još devetorica priključiti reprezentaciji 3. lipnja u Zagrebu. Luka Modrić ne može igrati protiv Škotske zbog žutih kartona, a reprezentativnim kolegama će se priključiti 8. lipnja uoči utakmice protiv Portugala.

Hrvatska je za vrijeme priprema u Međugorju trebala odigrati pripremnu utakmicu protiv Zrinjskog, ali od Uefe nije dobila dozvolu za odigravanje te utakmice.

O toj temi Štimac je rekao: "Za mene je to neugodno iznenađenje, ali nije na meni da to komentiram. Ako su razlozi prekasno poslan zahtjev i bojazan za sigurnost sudionika, onda tu odluku moramo prihvatiti. Nogometna hijerarhija mora se poštivati, a nadam se kako ćemo u bližoj budućnosti imati priliku zaigrati u Mostaru."

"Ipak planiramo razveseliti naše navijače i u subotu organizirati otvoreni trening. Na taj način želimo zahvaliti navijačima na potpori koju nam pružaju", najavio je Štimac.

Objasnio je zbog čega je odlučio dovesti reprezentativce baš u Međugorje: "Ovdje ćemo imati mir. Naš će program imati ležeran karakter i bit će prilično jednostavan. Radit ćemo jednom dnevno, ali nismo se došli zabavljati. Želja nam je regenerirati igrače koji su umorni od tek završene sezone."

Od igrača koji su pozvani za pripreme u Međugorju, u ponedjeljak nisu stigli Olić, Eduardo i Vukojević, a Štimac je kratko poručio: "Priključit će nam se u srijedu."

Problem mu trenutno stvara situacija sa Stipom Pletikosom. Njegov Rostov plasirao se u doigravanje za ostanak u ruskoj Premier ligi i na rasporedu ima dvije utakmice protiv SKA Energije. Prva je na rasporedu 30. svibnja, a druga 4. lipnja - tri dana prije utakmice sa Škotskom.

"Stipe je profesionalac i veliki radnik. S te strane njegov izostanak ne bi bio problematičan. Međutim, od mjesta u kojem će igrati ima devet sati leta, a nakon onoga što se događalo između Rusije i Italije na Europskom prvenstvu za igrače do 17 godina mišljenja sam da ne bih trebao imati razumijevanja za te klupske potrebe. Nisam još odlučio. Održat ću još jedan razgovor s Pletikosom, ali interesi hrvatske reprezentacije moraju biti na prvom mjestu", izjavio je Štimac.

Prokomentirao je i nastup Marija Mandžukića u finalu Lige prvaka: "On je prototip modernog napadača. Dokazao je što se sve može postići radom i upornošću. Postao je europski prvak i jedan od najboljih igrača kluba kao što je Bayern. Danas je uzor mnogim mladim igračima diljem Europe."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.05.2013. u 19:00
    Otkad je Međugorje u Hrvatskoj?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.05.2013. u 15:47
    Štimčeva je velika odlika za razliku od predhodnih izbornika što preferira domače pripreme i pripreme gdje se nalaze pravi ljubitelji vatrenih.Tako je radio i Ćiro
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.05.2013. u 00:35
    a što serete...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.05.2013. u 23:40
    general štimac,lijepo zvuči zar ne.....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.05.2013. u 22:27
    krimos je uvik krimos
    Obrisan korisnik