Košarka

Spahija: "Bliži se vrijeme za europskog trenera u NBA ligi, Obradović i Messina to zaslužuju"

Branimir Korać • srijeda, 29.05.2013.
Spahija: "Bliži se vrijeme za europskog trenera u NBA ligi, Obradović i Messina to zaslužuju"
Foto: Kristijan Komarica

Neven Spahija je i ove godine boravio u San Antoniju gdje je bio gost Gregga Popovicha i San Antonio Spursa. Spahija je uspostavio čvrste veze sa Spursima i vjeruje kako je stiglo vrijeme da u NBA ligu kao trener dođe Europljanin...

Bivši hrvatski izbornik i sada trener u potrazi za kvalitetnim angažmanom, Neven Spahija, bio je gost Gregga Popovicha i San Antonio Spursa. Spahija je prisustvovao treninzima i sastancima uoči četvrte utakmice finala Zapada u kojoj su Spursa nadigrali Memphis i tako izborili finale lige.

"Gost sam Spursa skoro svake godine i to mi koristi. Razgovarao sam s Popovichem, zatražio je i moje mišljenje o nekim stvarima", rekao je Spahija u intervjuu za Večernji list.

U NBA ligi europski igrači su se već davno probili, no još uvijek se čeka na preuzimanje neke momčadi od strane europskog trenera. Spahija smatra kako će i to doći vrlo brzo.

"U NBA ligi je sve više europskih igrača, uostalom Tony Parker i Marc Gasol su u ovoj seriji bili glavni igrači, a oni su europski igrači. Mislim da se bliži vrijeme za europske trenere u NBA ligi, a nitko to ne zaslužuje više od Ettorea Messine ili Željka Obradovića."

Spahija se osvrnuo i na izbore Spursa na draftu koji nerijetko biraju neameričke igrače.

"Spursi jako dobro poznaju europsko tržište igrača, možda i najbolje od svih momčadi. Razlog je tome što su uvijek u vrhu lige i nemaju visok izbor na draftu pa se okreću igračima koji su im dostupni s ove strane oceana."

Još jednom se Šibenčanin oglasio i po pitanju izborničke pozicije.

"Nije mi se svidio pritisak prema Savezu koji se dogodio, znao sam da će Hrvatska u prvom tjednu lipnja već imati izbornika. Da sam to postao ja, možda bih promijenio neke stvari u Repešinom programu, ali to je program vrhunskog trenera i njegov program ne bi bio nikakav alibi u slučaju da sam preuzeo reprezentaciju i doživio neuspjeh", završio je u intervjuu Spahija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.05.2013. u 14:55
    i repeša je u tom krugu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2013. u 11:32
    Vazno je da si ti zastitio patrona Radica, sve govori protiv njega ali Spahija nece na "tatu"
    Obrisan korisnik