Nogomet

Škotska uoči Zagreba u velikim problemima s ozlijeđenim igračima

Josip Piršljin • srijeda, 29.05.2013.
Škotska uoči Zagreba u velikim problemima s ozlijeđenim igračima
Foto: EPA

Nogometna reprezentacija Škotske za nešto više od tjedan dana gostovat će u Zagrebu u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, no nalazi se u velikim problemima. Zbog ozljeda izbornik Strachan neće moći računati na četiri braniča.

7. lipnja na stadionu Maksimir Hrvatska i Škotska će odigrati svoj sedmi susret u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Kockasti su u vrlo dobroj poziciji jer dijele prvo mjesto s Belgijom, no Škoti su izgubili šanse da odu na Mundijal.

Nešto više od tjedan dana prije utakmice u Zagrebu škotski izbornik Gordon Strachan ostao je bez još jednog igrača. Naime, na listi ozlijeđenih našao se i Gary Caldwell, jedan od najiskusnijih u reprezentaciji, član Wigana koji je osvojio FA Kup, ali i ispao iz Premier lige.

Osim njega, ozlijeđeni su još Scott Brown iz Celtica, Lee Wallace iz Rangersa i Danny Fox iz Southamptona. Škotska će tako praktički biti bez glavnih braniča i Strachan će morati potražiti alternativna rješenja.

Tamošnji mediji gotovo da su se već pomirili s porazom Škotske u Zagrebu jer se Strachanova momčad susreće s raspoloženim hrvatskim napadom: "Izgubili smo gotovo cijelu obranu, a susrećemo se s jednim od najboljih napada Europe, koji bi nas mogao pomesti i prije nego što napustimo kamp u Renfrewshireu", komentar je Daily Recorda.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.05.2013. u 16:54
    Znači da su oslobođeni pritiska. Ne znam što ti radiš u životu ali ako bolje funkcioniraš pod pritiskom nego kad nemaš što izgubiti svaka ti čast. A da će igrati prljavo sam siguran jer Škoti drugačije ne mogu igrati, bar ne dan-danas.
    Obrisan korisnik
  • U profil29.05.2013. u 16:25
    Ma daj, tko vise pusi te "nemaju imperativ pa ce se potuci" price.Valjda bi se tukli da imaju ambicije... a posebno mi je smijesno ono kad neko izvisi za plasman, pa je kao rasterecen i samim tim puno bolji nego kad ima ambicije. Nigdje veze teza.
    U profil
  • Obrisan korisnik29.05.2013. u 15:38
    Da stvar bude još bolja, Škoti više nemaju nikakav imperativ i vjerojatno će se doći u Zagreb doslovce potući. Tko god je gledao škotsku ligu -akcent na Hearts- (i neke utakmice repke) zna na što mislim. Samo da nitko ne bude ozlijeđen i pobijedimo sa bilo kojom rezom, ja sretan.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2013. u 15:35
    Možda nismo otišli sa tim stavom ali smo definitvno s njim istrčali na teren.
    Obrisan korisnik
  • U profil29.05.2013. u 15:20
    Pa Wales smo kod kuce pregazili, valjda mozemo i Skotsku.Drugo da se igra tamo... mada koliko se sjecam, nismo mi u Wales otisli sa bas "zgazit cemo ih" stavom.
    U profil