Nogomet

Prosinečki zadovoljan u Turskoj: "Kayserispor sljedeće sezone želi izboriti Europu"

Maj Gašparac • četvrtak, 30.05.2013.
Prosinečki zadovoljan u Turskoj: "Kayserispor sljedeće sezone želi izboriti Europu"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Umirovljeni hrvatski nogometaš, a trenutno trener turskog Kayserispora, Robert Prosinečki, progovorio je o budućnosti u svojem klubu, ali se osvrnuo i na reprezentaciju lijepe naše te aktualnog prvaka Europe, njemački Bayern...

U razgovoru za Jutarnji list hrvatski trener Robert Prosinečki prokomentirao je situaciju u svojem klubu, turskom Kayserisporu, s kojime je proteklu sezonu završio na petom mjestu na tablici, čime je ostvario najbolji rezultat u svojoj povijesti.

Prosinečki je pohvalio situaciju u svojem klubu: "Kayserispor je stabilan klub, ima možda i najljepši stadion u Turskoj, kamp poput onog Reala i Barcelone, vrlo dobro selektiranu i jako kvalitetnu momčad", izjavio je.

Hrvatski trener u budućnosti priželjkuje još bolje rezultate Kayserispora: "Borit ćemo se za Europu s dva dobra pojačanja. Ostali su ključni igrači i napast ćemo vrh. Namjeravamo biti uz Galatasaray, Fenerbahče i Bešiktaš. Ako smo ove sezone završili kao četvrti, što je najbolji rezultat u klupskoj povijesti, želimo ići još stepenicu više, dakle u Europu", prenosi njegovu izjavu sportske.jutarnji.hr.

Prosinečki se osvrnuo i na osobnu budućnost: "Imam ugovor s Kayserisporom još jednu godinu, a mogao bih otići tek u slučaju velikog kluba i velike odštete. Namjera je kupiti dva dobra pojačanja i postići nešto više", poručio je.

Prosinečki je zatim progovorio i o hrvatskoj reprezentaciji, koja je u ožujku ostvarila bitnu pobjedu protiv Srbije: "Na kraju se računa smo rezultat. , Srbija se nije pokazala u najboljem svjetlu, možda nismo niti mi, no cilj je ispunjen", rekao je.

Bivši hrvatski reprezentativac prokomentirao je i uspjeh njemačkog Bayerna, koji je nedavno osvojio Ligu prvaka: "Bayern je prošle godine bio gubitnik, no doveo je Mandžukića, Dantea i Martineza, a to su bili ključni igrači za trijumf", poručio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2013. u 16:55
    da nepocrveni od stida( što ga odaje) otišao bi on u srbiju i ostao tamo živit
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2013. u 16:09
    Pa nije loš posao, kad je preuzeo klub je cilj bio ostanak u ligi a on dogurao do 5. mjesta! A sad, nedavno je netko na Sportnetu napisao da mu je izmakla EL. Po ovoj tablici je to daleko od točnog...www.fifa.com/associations/association=tur/nationalleague/standings.html
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2013. u 15:54
    čuo sam da žuti prelazi u bešiktaš! mislim da će jednog dana bit naš najbolji trener, što se najbolje vidjelo kad je otišao iz repke!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2013. u 15:41
    najbolji je Kljuno *_*
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2013. u 14:54
    Trenutno naš najbolji trener.
    Obrisan korisnik