Rukomet

Nexe remizirao u Poreču, poraz Veprova u Karlovcu, Varteks se od Premijer lige oprostio porazom

Ivan Dominik • četvrtak, 30.05.2013.
Nexe remizirao u Poreču, poraz Veprova u Karlovcu, Varteks se od Premijer lige oprostio porazom

Deveto kolo rukometne Premijer lige, u Ligi za prvaka i Ligi za ostanak donijelo je četiri utakmice u sredini tjedna, izuzev dvoboja CO Zagreba i Siscije u Kutiji šibica. Najuzbudljivije je bilo u Poreču gdje je Nexe remijem petu godinu zaredom osiguralo mjesto viceprvaka države, dok je Karlovac kod kuće bio siguran protiv Dubrave. U Ligi za ostanak Spačva je šokirala Goricu u nadoknadi devetog kola, dok je uvertiru u deseto napravio Varteks koji se porazom oprostio od najelitnijeg hrvatskog klupskog natjecanja...

Liga za prvaka

Liga za prvaka rukometne Premijer lige stigla je do svog devetog kola, koje su započeli CO Zagreb i Siscia, a nastavili Poreč i Karlovac na svojim parketima. Karlovčani su bili uspješniji te su došli do pobjede nad Dubravom od ne baš efikasnih 26:20 nakon vrlo malog vodstva od 12:7 na poluvremenu. Ipak, bila je to jednosmjerna utakmica u kojoj pobjeda Karlovčana ni u jednom trenutku nije bila upitna, dok su zagrebački Veprovi upisali i treći poraz u nizu.

Karlovčane su do pobjede odveli sjajni Luka Cindrić s 12 pogodaka i Boris Batinić te Dino Rački, koji su dodali po četiri zgoditka, dok je vratar Denis Karić imao osam obrana. Za poraženu Dubravu najviše je zabio Antonio Kovačević, sedam golova, dok je vratarski dvojac Totić - Badžek imao 14 obrana.


Najzanimljivija utakmica kola bio je, dakako, sraz druge i treće momčadi Lige za prvaka, Nexea i Poreča koji je odigran u Istri. Nakon 60 minuta velike borbe, neizvjesnosti i napetosti, utakmica je završena remijem koji je Našičanima u posljednjim sekundama pogotkom za krajnjih 30:30 osigurao Sandro Obranović. Na poluvremenu je golom Davida Miličevića bilo 14:13 za Porečane koji su bolje odigrali prvi dio utakmice.

Ipak, drugi je dio pripao Nexeu premda su domaćini generalno bili bliže trijumfu. No, propustili su "prelomiti" susret početkom nastavka kada su imali priliku pa se momčad Kasima Kamenice potpuno vratila u dvoboj i na kraju izborila remi, kojim je naposljetku osigurala drugo mjesto lige već petu godinu uzastopce.

David Miličević, lijevi vanjski Poreča i najbolji strijelac utakmice: "Odlična utakmica, neizvjesna do kraja. Nexe je zabio dosta golova iz kontre i polukontre, mi pak više na postavljenu obranu. Malo sam subjektivan pa ću reći da smo bili bliže pobjedi iako će vjerojatno to isto za Nexe reći i bilo tko iz našičke momčadi."

U remiju od 30 golova sa svake strane najbolji je u redovima Poreča bio David Miličević, bivši Zagrebaš, koji je zabio čak deset pogodaka, dok je domaći vratarski par upisao 11 obrana. Iskusno desno krilo Franjo Lelić sa sedam je golova predvodio Nexe, jedan manje dodao je Obranović, pet golova zabio je Ivan Slišković, dok je 11 obrana imao vratarski par gostujuće momčadi.

"Očekivali smo tešku utakmicu u Poreču, znali smo što nas čeka. Odigrali smo odličnu utakmicu, prije svega u obrani. Cilj nam je bio osvojiti barem bod i na taj način osigurati naslov viceprvaka kao i nastup u SEHA ligi sljedeće sezone. U tome smo uspjeli. Ovaj je bod ogroman. Ovo je kruna izuzetno naporne sezone. Uspjeli smo!", oduševljeno je nakon utakmice kazao vratar Nexea, Perica Lelić, dok se na njega nadovezao i ponajbolji igrač dvoboja, Ivan Slišković.

"Najvažniji cilj ove sezone je ostvaren. Ponovno smo drugi i Nexe će ponovno igrati u SEHA ligi! Sama je utakmica ponudila puno preokreta i neizvjesnosti. Cijela je momčad odigrala odlično, svi su doprinijeli još jednom velikom uspjehu Nexea. Čestitam svima!", dodao je Slišković.

Liga za ostanak

Tijekom srijede odigrane su dvije utakmice u Ligi za ostanak, jedna nadoknade devetog kola, a jedna kao uvertira za deseto kolo, kojim se narednog vikenda zaključuje sezona u Premijer ligi. U nadoknadi devetog kola Spačva je pobijedila Goricu u gostima 30:25 i tako je šokirala na vlastitom parketu. Najbolji igrači pobjedničke ekipe bili su tri vratara s ukupnih 15 obrana te Ivan Raljević i Mile Mišić, sa stopostotnih sedam odnosno šest zgoditaka. Dok su za Goricu, koja je na poluvremenu vodila 15:11 i na kraju doživjela krah i preokret, najviše zabili Adam Seferović, šest golova, i Ivan Laljek s pet golova.

Drugi dvoboj bio je okršaj Varteksa i Marine u Varaždinu gdje se domaća ekipa za ovu sezonu oprostila od svojih navijača i Premijer lige. I to opet - porazom. Kaštelani su u Baroknom gradu slavili 34:27 poslije vodstva tijekom cijelog susreta i čak "plus osam" nakon prvih pola sata. Do pobjede su ih odveli Mislav Nenadić s devet golova, Petar Topić s osam i Nikola Jukić sa stopostotnih sedam zgoditaka, dok su vratari obranili 17 udaraca domaćina. Varaždince, koji su ispali u 1. HRL za muškarce zajedno sa Splitom, predvodili su Luka Trojko sa sedam golova i Martin Tači s jednom pogotkom manje.

Foto: Nikolina Pavić

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

RK Zagreb42:23Siscia
Karlovac26:20Dubrava
Poreč30:30Nexe Našice
1RK Zagreb 10352:247+10520
2Nexe Našice 10315:300+1513
3Poreč 10303:297+611
4Karlovac 10276:289-138
5Dubrava 10269:309-406
6Siscia 10272:345-732

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2013. u 18:07
    Varaždinski sport sve bljeđi i bljeđi-šteta donedavno tako ugledna sportska sredina
    Obrisan korisnik