Nogomet

Video: Regionalni ligaš šokirao prvaka i osvojio Austrijski kup

Branimir Korać • četvrtak, 30.05.2013.
Video: Regionalni ligaš šokirao prvaka i osvojio Austrijski kup
Foto: EPA

Jedno od najvećih iznenađenja ove sezone kreirali su nogometaši Paschinga. Iako nastupaju u trećem rangu austrijskog nogometa, otišli su do finala Kupa i tamo se hrabrom igrom suprotstavili prvaku bečkoj Austriji, slavili 1:0 i uzeli trofej Kupa...

Nogometaši Paschinga dovršili su senzacionalan put u Austrijskom kupu novim iznenađenjem u finalu i osvajanjem prvog trofeja u klupskoj povijesti. U finalu su igrali protiv prvaka bečke Austrije i slavili s 1:0.

Ne može se reći kako je Pasching iskoristio povoljan ždrijeb i lako došao do finala, na putu im je stajao u četvrtfinalu bečki Rapid, njega su također svladali 1:0, a u polufinalu Red Bull Salzburg kojeg su pobijedili 2:1.

Sam put do finala je bio dovoljna opomena bečkoj Austriji, međutim Pasching je još jednom kreirao senzaciju i upisao novu pobjedu.

Ključni trenutak finala dogodio se na samom startu drugog poluvremena kada je Ivan Kovačec asistirao Danielu Sobkovi koji je krasno glavom pogodio mrežu Lindnera za pobjedu Paschinga.

U pobjedničkom sastavu asistent Kovačec je odradio 70 minuta dok je Davorin Kablar igrao svih 90 minuta. Za Bečane je cijelu utakmicu uz žuti karton odradio Kaja Rogulj.

Austrijski kup, finale:
Pasching - Austria Beč 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2013. u 22:07
    Davorin Kablar ? Nisam ni znao da taj još igra.U svakom slučaju čestitke
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2013. u 21:05
    Inače ovo baš i nije toliki šok jer je taj klub bio jedan od stabilnih prvoligaša prije nekih 5-6godina ali onda su se srozali i pretpostavljam da su upali u dugove pa se nalaze sada u prilici da se vrate barem u 2ligu. ,Klub im ima kapacitet stadiona od 6000 mjesta što je neloše za aust. prilike a... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2013. u 20:51
    ma bravo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2013. u 20:45
    Bravo dečkima gdje su obol dali i Hrvatski nogometaši
    Obrisan korisnik