Nogomet

Kovač: "Portugal je kvalitetan suparnik i pokazat će nam gdje smo"

Igor Šestak • petak, 31.05.2013.
Kovač: "Portugal je kvalitetan suparnik i pokazat će nam gdje smo"
Foto: FaH

Niko Kovač priprema mladu reprezentaciju za nedjeljnu prijateljsku utakmicu protiv Portugala u Rio Maioru. Bit će to posljednji ispit za njegove izabranike uoči početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a Kovač je istaknuo kako je zadovoljan učinjenim do sada te da će mu utakmica protiv Portugala zorno prikazati mogućnosti njegovih igrača...

Hrvatska nogometna reprezentacija do 20 godina u srijedu je u finalu Regionalnog kupa u Metkoviću poražena od Crne Gore nakon izvođenja jedanaesteraca. Bio je to prvi neuspjeh mlade vrste pod ravnanjem izbornika Nike Kovača, nakon što je prethodno upisao tri pobjede.

Idući ispit imat će s reprezentacijom U-21 i to u nedjelju protiv mlade reprezentacije Portugala. Ta će se utakmica odigrati u Rio Maioru, a bit će to veliki ispit za Kovačeve izabranike uoči početka kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo. Prvu kvalifikacijsku utakmicu mladi će Hrvati igrati u kolovozu protiv Lihtenštajna.

"Utakmica protiv Portugala bit će naš posljednji ispit prije početka kvalifikacija za EP. Radi se o kvalitetnom suparniku i ova utakmica bit će nam sjajan pokazatelj gdje smo", izjavio je Kovač.

Poraz od Crne Gore u Regionalnom kupu nije mu pretjerano pokvario raspoloženje. "Jako sam zadovoljan do sada učinjenim. Kroz ovo vrijeme otkako sam izbornik uspio sam upoznati igrače. Imamo talenta, dečki se trude i na dobrom smo putu da još više napredujemo", prenosi njegovu izjavu HRT.

"Za nas je najvažnije stvoriti kvalitetne igrače za A reprezentaciju, ali i pokušati ostvariti što bolji rezultat. Već sada u mladoj reprezentaciji imamo nekoliko igrača koji bi uskoro mogli imati kvalitetu za seniorsku vrstu", istaknuo je izbornik.

S popisa za utakmicu s Portugalom zbog ozljede je otpao Ante Rebić, a od A reprezentacije je "posuđen" Šime Vrsaljko". "Zamolili smo izbornika Štimca da ga pusti, ipak je on naš kapetan", objasnio je Kovač.

Za utakmicu protiv Portugala konkuriraju sljedeći igrači: Simon Sluga (Verona), Matej Delač (Inter), Šime Vrsaljko (Dinamo), Mato Miloš (Cibalia), Niko Datković (Rijeka), Igor Bubnjić (Slaven Belupo), Josip Čalušić (Dinamo), Matej Mitrović (Cibalia), Josip Radošević (Napoli), Dario Župarić (Cibalia), Karlo Bručić (Lokomotiva), Antonini Čulina (Rijeka), Marcelo Brozović (Dinamo), Marko Livaja (Atalanta), Hrvoje Miličević (Zrinjski) Mislav Oršić (Inter), Mijo Caktaš (Hajduk), Luka Begonja (Zadar), Mario Šitum (Lokomotiva) i Filip Mrzljak (Lokomotiva).

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!