Košarka

Panathinaikos i Olympiakos na korak do novog vatrenog finala grčkog prvenstva

Branimir Korać • petak, 31.05.2013.
Panathinaikos i Olympiakos na korak do novog vatrenog finala grčkog prvenstva
Foto: EPA

Najveći grčki košarkaški klubovi Panathinaikos i Olympiakos napravili su još jedan očekivani korak prema ulasku u finale doigravanja. U polufinalnoj seriji poveli su s po 2-0 i treba im još po jedna pobjeda za osiguravanje još jednog žestokog finalnog okršaja...

Ako se negdje i događaju iznenađenja, u Grčkoj ona ipak nisu moguća. Panathinaikos i Olympiakos mogu izgubiti tijekom sezone pokoju utakmicu, ali ne postoji klub koji bi ih u seriji uspio nadjačati i spriječiti finalni okršaj.

Rethymno i Panionios ušli su u polufinala vjerujući u čuda, ali već nakon dva susreta nalaze se pred ispadanjem. Navijači grčkih velikana već odbrojavaju dane do novih okršaja i borbe za naslov prvaka.

Panathinaikos igra protiv Panioniosa i trebao bi na papiru imati teži posao, međutim druga utakmica ova dva protivnika bila je posve jednosmjerna. Konačnih 81:55 dovoljno pokazuje koliko su "zeleni" bili bolji i to je trenutno realnost unatoč potencijalu koji Panionios ima u nekolicini iznimno talentiranih mladih igrača.

Pedoulakisovu momčad su predvodili Michael Bramos s 15 poena (3/5 za tri) i Stephane Lasme s 11 poena (4/7). Roko Leni Ukić za 19 minuta ubacio je šest poena (2/7 za dva, 2/2 slobodna) uz četiri asistencije i tri skoka.

Kod Panioniosa po deset poena ubacili su Landon Milbourne (3/12) i Vladimir Janković (3/6).

Nešto jači otpor pružio je Rethymno Olympiakosu koji je tek u posljednjoj četvrtini slomio otpor protivnika. U konačnici je prvak Europe slavio 87:72, no Rethymno se dobar dio utakmice dobro držao i nije dao Olympiakosu da prelomi utakmicu.

Kostas Papanikolaou je ubacio 19 poena (8/9) uz sedam skokova, a Georgios Printezis je dodao 15 poena (6/11). U redovima poraženih Uroš Duvnjak je ubilježio 21 poen (8/11, 5/7 za tri), Paris Horne je dodao 13 poena (5/13) uz pet skokova, a Brent Petway 12 poena (5/10) uz devet skokova.

Grčko prvenstvo, polufinale:
Panathinaikos - Panionios 81:55 (2-0)
Olympiakos - Rethymno 87:72 (2-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!