Nogomet

Video: Moskovski CSKA uzeo i Ruski kup te osigurao dvostruku krunu

Branimir Korać • subota, 01.06.2013.
Video: Moskovski CSKA uzeo i Ruski kup te osigurao dvostruku krunu
Foto: EPA

CSKA iz Moskve nakon osvajanja naslova prvaka Rusije, stigao je i do trofeja Kupa. U finalnom dvoboju bio je bolji na jedanaesterce od Anžija iz Mahačkale nakon što je poslije 120 minuta rezultat bio 1:1...

Moskovski CSKA osigurao je dvostruku krunu. Poslije osvajanja naslova prvaka Rusije, uzeo je i Ruski kup nakon što je na jedanaesterce bio bolji od Anžija.

Moskovljani su bili na velikom ispitu nakon što su u završnici susreta ostali s igračem manje, ali unatoč tome uspjeli su izboriti jedanaesterce gdje su imali više mirnoće.

Početak susreta bio je odličan za CSKA koji je poveo već u 11. minuti golom Nigerijca Ahmeda Muse iz dosta teške pozicije.

Vodstvo su držali dugo, sve do 74. minute kada je Francuz Lassana Diarra dobrim udarcem svladao vratara Moskovljana Igora Akinfejeva.

U 87. minuti Pontus Wernbloom je dobio izravni crveni karton zbog ružnog prekršaja nad Lacinom Traoreom i unatoč tom hendikepu Moskovljani su uspjeli izdržati u dodatnih 30 minuta i bez primljenog pogotka doći do jedanaesteraca.

Čak i u tom dodatnom razdoblju bliži pobjedi bili su igrači CSKA koji su najveću priliku imali preko Vagnera Lovea, no on nije pogodio mrežu. Prilikom raspucavanja jedanaesteraca Juri Žirkov i Jucilei nisu bili precizni, a Seydou Doumbia je pogodio za trofej Kupa za Moskovljane.

Ruski kup, finale:
CSKA Moskva - Anži Mahačkala 4:3 (1:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.06.2013. u 11:32
    da imaju stvarno dobru ekipu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.06.2013. u 21:47
    doumbia, love, musa, honda, napadacki kvartet djeluje respektabilno i europskim okvirima...mozda se od njih moze ocekivati iskorak u LP sljedece sezone
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.06.2013. u 21:29
    bravo
    Obrisan korisnik