Nogomet

Video: Petrolul u finalu Kupa Rumunjske tijesno slavio protiv Cluja

Branimir Korać • subota, 01.06.2013.
Video: Petrolul u finalu Kupa Rumunjske tijesno slavio protiv Cluja
Foto: EPA

Uz Pandurii svakako najugodnije iznenađenje sezone u Rumunjskoj je momčad Petrolula. Uspješnu sezonu koja je završena plasmanom na treće mjesto u prvenstvu začinili su osvajanjem Kupa...

Nogometaši Petrolula osvajači su Rumunjskog kupa. U finalnom dvoboju igrali su protiv Cluja i minimalno slavili 1:0 te tako stigli do trećeg Kupa u povijesti kluba.

Posljednji je osvojen 1995. godine i to je ujedno bio posljednji trofej do ovog kojeg je momčad iz Ploiestija osvojila. Do prije tri godine bili su drugoligaši, a danas su osvajači Kupa i treća momčad Rumunjske.

U finalu protiv Cluja presudila je dobra reakcija kongoanskog napadača Jeremyja Bokile koji je spretno primio loptu i poslao je iza leđa Marija Felgueirasa već u osmoj minuti utakmice.

"Iznimno sam sretan jer je ovo moj prvi trofej u karijeri. Kao igrač nastupio sam u finalu Kupa Uefe s Alavesom 2001. godine i s Getafeom igrao dva finala Kupa kralja 2007. i 2008. godine, ali sva tri puta sam izgubio", rekao je nakon susreta trener Petrolula, bivši rumunjski reprezentativac Cosmin Contra koji nije mogao voditi momčad zbog odrađivanja kazne.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.06.2013. u 18:59
    Soudani odlučio Portugalski kup i evo ga u Dinamu,Bokila Rumunjski i na putu prema Dinamu.Igrali se još čiji kup idućeg tjedna ?!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2013. u 17:03
    mislim da je ova vijest najviše zbog priče o navodno mogućem dolasku Bokile.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2013. u 13:05
    Bolje svakako da su oni osvajači kupa, tako su veće šanse da naši predstavnici budu nositelji u 3em pretkolo europske lige jer ovi imaju slabiji koef. od svih naših.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2013. u 07:41
    divljaci iz džungle
    Obrisan korisnik