Rukomet

Pascual: "5-1 obrana HSV-a mogla bi nam stvoriti probleme i otežati posao"

Zvonka Keliš • nedjelja, 02.06.2013.
Pascual: "5-1 obrana HSV-a mogla bi nam stvoriti probleme i otežati posao"
Foto: Kristijan Komarica

Moćna Barcelona u subotu je u polufinalu pokazala što sve zna te je u samoj završnici ogleda osigurala uvjerljivo slavlje nad poljskim Kielceom. Ove nedjelje očekuje je stoga finalni ogled i posljednja borba za sam europski klupski vrh u kojoj će snage morati odmjeriti s njemačkim HSV Hamburgom, još jednom ekipom predvođenom baš hrvatskim snagama.

Katalonski div u subotu je nastavio sa svojim odličnim ovosezonskim predstavama u Ligi prvaka te je slavljem nad poljskim Kielceom osigurao nedjeljno finale i borbu za sam europski klupski vrh. Tamo će, pak, pomalo iznenađujuće čekati njemački HSV Hamburg predvođen hrvatskim trojcem Domagojem Duvnjakom, Igorom Vorijem te Blaženkom Lackovićem.

Šterbik: "Dat ćemo sve od sebe u finalu"

Odličan vratar Barcelone, Arpad Šterbik, također je bio na visini zadatka u polufinalnom ogledu s Kielceom nakon kojeg je kazao: "Iza nas je dobra utakmica u kojoj smo kontrolirali rezultat tijekom svih 60 minuta. Na kraju smo završili dvoboj s vrlo dobrim rezultatom. To se može sagledati i kao potvrda svima koji su nas prozvali favoritima."

"Kielce je odlična ekipa sa sjajnim hrvatskim igračima zajedno s Krzysztofom Lijewskim te joj čestitam na dobroj borbi. U nedjelju nas očekuje jako teška utakmica za koju ćemo se pripremiti najbolje što možemo te ćemo i u njoj dati sve do sebe da pobijedimo", kazao je Šterbik.

Trener španjolske Barcelone, Xavi Pascual netom nakon polufinalnog slavlja svoje momčadi kazao je: "Odigrali smo vrlo dobro, držali smo ritam gotovo cijelim tijekom susreta, dok smo u obrani odigrali i više nego odlično. Predvidjeli smo njihova kretanja te smo dobro odradili sve što smo uvježbavali na treninzima."

Iako je Barcelonin trener uistinu bio zadovoljan igrom svojih momaka, kao i konačnim ishodom, osvrnuo se ipak na kratko na samo suđenje: "Suci su dopustili pravu borbu, dosta kontakta, što je, pak, nešto čega u Ligi Asobal nema. Taj europski kriterij suđenja dopustio je Poljacima da nam se približe i pušu za vrat tijekom većine dvoboja."

Čestitao je, međutim, Pascual Kielceu budući da smatra da je njegovoj ekipi zadao mnogo problema te joj je uistinu otežao put do finala: "Uistinu e bio težak susret, kao i svako polufinale, iako smo mi cijelo vrijeme kontrolirali ritam ogleda."

Bacio je potom strateg španjolskog prvaka i pogled na budućnost, točnije, nedjeljnu finalnu borbu s HSV Hamburgom: "Radi se o vrlo dobroj ekipi koja ove sezone ipak nije imala konstantu, dakle, bilo je moguće da odigra ili najbolje ili najlošije."

"HSV ima tri ili četiri sjajna igrača poput Duvnjaka, Vorija i Bittera, a njegova 5-1 obrana bi nam mogla stvarati probleme i otežati posao", nadodao je i zaključio Pascual.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.06.2013. u 18:37
    Sretno našim dečkima u finalu
    Obrisan korisnik