Nogomet

Škotski izbornik Strachan: "Hrvatska je uigrana poput kluba, to je ono što i mi želimo postići"

Zvonka Keliš • nedjelja, 02.06.2013.
Škotski izbornik Strachan: "Hrvatska je uigrana poput kluba, to je ono što i mi želimo postići"
Foto: Kristijan Komarica

Ususret dvoboju Hrvatske i Škotske u Zagrebu u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo škotski izbornik Gordon Strachan, koji se na toj poziciji nalazi tek od siječnja, kazao je nekoliko riječi o pomlađivanju svoje nacionalne vrste te je nadodao kako bi upravo hrvatski nogometašima njegovim izabranicima trebali biti pravi uzor.

Uoči susreta Hrvatske i Škotske ovoga petka u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, izbornik škotske reprezentacije Gordon Strachan, za škotske je medije otkrio kako bi hrvatski nogometaši njegovoj ekipi trebali biti pravi uzor te je nadodao kako se nada da će uspjeti jednom polučiti uspjeh hrvatske reprezentacije.

Škotski izbornik, koji je na klupu stigao u siječnju naslijedivši Craiga Leveina, sa svojom je ekipom pretrpio dva poraza, od Walesa i Srbije, dok je hrvatski izbornik Igor Štimac u šest dosadašnjih utakmica sa svojim momcima sakupio 16 bodova te se nalazi na vrhu skupine zajedno s Belgijom. Strachanova je reprezentacija, pak, na samome dnu ljestvice stoga se izbornik Škotske odlučio za veliko pomlađivanje svoje nacionalne vrste.

"Trenutačno se još uvijek privikavam na sve pa sam tako odlučio da ne osmišljavam konačan sastav sve do tri dana pred samu utakmicu. Naime, prije sam uvijek sve unaprijed posložio da bi tada shvatio da se ti momci nisu odazvali pozivu ili da ih nema na okupljanju. Stoga se više ne želim unaprijed radovati tome", prenosi Strachanove riječi Daily Record.

Nastavio je potom izbornik Škotske: "Radujem se, pak, ovome susretu budući da u sastavu imam dosta mladih igrača koje sam tek vidio kako igraju, ali nisam ih nikada trenirao. Neki od njih tu su samo za za ovaj ogled, no preostali su tu i za budućnost. Želim vidjeti što sve mogu budući da kada danas pogledamo najbolje momčadi svijeta, njihovi najmlađi igrači imaju 19 ili 20 godina."

Osvrnuo se stoga Strachan i na mlade hrvatske igrače koji bi se trebali suprotstaviti njegovoj reprezentaciji pa je samim time i zaključio: "U petak ćemo igrati protiv mladih hrvatskih reprezentativaca poput Kovačića koji je otišao u Inter za 13 milijuna eura. Ne možemo ni mi stoga čekati igrače do 22. ili 23. godine. Najbolje da već sada saznamo što mogu."

"U hrvatskoj reprezentaciji vlada prava radna etika i velika želja. To je momčad koja predstavlja ponos svoje zemlje, hrvatski igrači se uvijek odazivaju reprezentaciji jer shvaćaju da je to njihov posao. Hrvatska je uigrana poput kluba i to je ono što i mi želimo postići. Nadam se da ću i ja ubrzo imati dovoljno igrača na raspolaganju kako bi stvorio pravu momčad te eventualno povremeno ubacio nekoliko novih igrača", zaključio je na koncu Strachan.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.06.2013. u 11:00
    u utakmici možemo samo izgubiti - ako pobjedimo, i dalje smo s belgijom u egalu, a bodovi nam pak ništa ne znače u borbi da izbjegnemo najlošije drugo mjesto jer se bodovi osvojeni protiv zadnje ekipe u skupini ne računaju. a, ako ispustimo bod(ove), belgija nam bježi. sranjola
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.06.2013. u 01:33
    strachan djeluje vrlo realno i inteligentno, barem po intervjuu...neka ostave bodove u zg, a onda im zelim puno srece u nastavku, neka barem malo poprave dojam...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2013. u 19:21
    lijepo je cuti a i biti uzor drugima...
    Obrisan korisnik
  • cameosis02.06.2013. u 17:39
    šteta da su škoti toliko loši -- puno draže bi mi bilo vidjeti njih na završnim turnirima nego engleze -- uz to s njima imamo odlične odnose.
    cameosis