Nogomet

Video: Schildenfeld odveo PAOK u kvalifikacije za Ligu prvaka

Lovro Štrbinić • nedjelja, 02.06.2013.
Video: Schildenfeld odveo PAOK u kvalifikacije za Ligu prvaka
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski reprezentativni stoper Gordon Schildenfeld na najbolji mogući način zaključio je svoju klupsku sezonu. U susretu posljednjeg kola razigravanja za plasman u europske kupove u grčkoj ligi Šibenčanin je zabio svoj prvijenac u dresu PAOK-a, ujedno i pobjednički gol koji je solunskom klubu omogućio kvalifikacije za Ligu prvaka...

Solunski PAOK drugi je grčki klub koji će pokušati izboriti plasman u Ligu prvaka u sljedećoj sezoni. U susretu posljednjeg kola doigravanja za plasman u eurokupove klub čije boje brani Gordon Schildenfeld osigurao je kod PAS Giannine pobjedu vrijednu slavlja u toj "mini ligi", odnosno dolaska na prag ulaska u najelitnije europsko klupsko natjecanje.

Upravo je hrvatski reprezentativac bio igrač odluke jer je svojim prvim pogotkom u dresu ovog grčkog prvoligaša najzaslužniji za veliko slavlje PAOK-a. Šibenski branič je dovršio preokret gostiju u nastavku, u 74. minuti zakucao je s desetak metara loptu u mrežu za konačnih 1:2, nakon što je prethodno rezultat poravnao Katsouranis u 70. minuti. U prvom dijelu je u 31. minuti De Vincenti s bijele točke doveo PAS Gianninu u vodstvo.

Momčadi iz Soluna na ruku je išao i rezultat drugog susreta jer Atromitos na svom travnjaku nije iskoristio "meč loptu" za prvo mjesto u ovom doigravanju već je protiv Asterasa odigrao tek 0:0. PAOK je tako izbio na vrh s 13 bodova, dva više od spomenutog Atromitosa.

Sjajan je to završetak sezone za hrvatskog reprezentativca koji je u PAOK-u na posudbi iz moskovskog Dinama, ali s popriličnim izgledima da u Solunu ostane i u sljedećoj sezoni jer su Grci zadovoljni njegovim izvedbama. Schildenfeld će se sad nakon završetka grčkog prvenstva pridružiti pripremama nacionalne selekcije za kvalifikacijski susret protiv Škotske.

Grčka nogometna liga, 6. kolo doigravanja za plasman u europske kupove:
PAS Giannina - PAOK 1:2
Atromitos - Asteras 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.06.2013. u 23:53
    schifo legenda!
    Obrisan korisnik
  • renimus02.06.2013. u 23:35
    schifo zidove, ne damo te nikome:)
    renimus
  • Sensation02.06.2013. u 22:48
    odlican je bio cijelu tekmu, jako siguran, duele rijesava lakocom i vidi se da je tehnicki jak.. podsjeca me jako na simunica. fantastican igrac.
    Sensation
  • Obrisan korisnik02.06.2013. u 22:41
    šifo uredno nakon što je odradio stanku zbog crvenog B)
    Obrisan korisnik