Košarka

Krisztina Raksányi posljednje pojačanje Novog Zagreba

Sportnet • ponedjeljak, 03.06.2013.
Krisztina Raksányi posljednje pojačanje Novog Zagreba
Foto: Kristijan Komarica

Potraga Novog Zagreba za bekom šuterom je završena. Krisztina Raksanyi (180, 22), bivša članica mađarskog euroligaša UNI Györa, potpisala je jednogodišnju vjernost hrvatskim prvakinjama...

Krisztina Raksányi je 180 cm visoki bek šuter, koja, neovisno o tome što ima tek 22 godine, već ima euroligaškog iskustva, kao i iskustva u nastupima za najbolju selekciju Mađarske i to kao jedna od najboljih mladih igračica u Europi. Gotovo cijelu karijeru do prošle sezone, kada je nastupala za UNI Györ, Krisztina je igrala za MISZo Pecs, s kojim je debitirala u Euroligi sa samo 15 godina.

U sezoni 2008/2009, još kao juniorka, Krisztina je igrala važnu ulogu za Pecs, s prosječno devet poena u mađarskoj ligi i 19 minuta po utakmici u Euroligi, dijeleći minutažu s vrhunskim igračicama kao što su Anna Vajda, Nicole Ohlde, Kelly Mazzante i Dalma Ivanyi.

Poslije pobjede nad Umana Reyer Venezia, MiZo Pecs poražen je u četvrtfinalu Eurolige od kasnijih finalistica, Perfurmerias Avenide. Te sezone Krisztina je imenovana najboljim novim igračem u mađarskoj ligi. Krisztina je nastupala za mađarsku U18 reprezentaciju na Europskom "B" prvenstvu. Mađarice su na tom natjecanju osvojile prvo mjesto, plasirale se u A diviziju, a Krisztina je imala respektabilne brojke: 11.5 poena i 3.5 skokova, što ju je postavilo u drugu petorku turnira. U sezoni 2009/2010, igrajući za MISZo Pecs Krisztina u Euroligi postiže 2.8 poena u 11.6 minuta. Te sezone Pecs je izgubio u četvrtfinalu od Wisle, koja je stigla do Final Foura. U mađarskom prvenstvu, te sezone Krisztina postiže 8.5 poena i 10.1 valorizaciju u 22 minute igre, uz postotak šuta od 68%. Krisztina Raksányi je jedna od najboljih europskih igračica rođenih 1991. godine.

Nakon što je za Pecs u sezoni 2011/2012 postizala 11 poena po utakmici, sezonu 2012/2013 odigrala je u Györu, gdje je zablistala s 18 poena protiv najvećeg iznenađenja Eurolige, francuskog Bourgesa i finalista Eurolige turskog Fenerbahčea.

Obzirom na pravila HKS-a o četiri strankinje u ekipi, možemo smatrati da su "Lupice" dolaskom Rakszanyi okončale potragu izvan granica Hrvatske. U ovom momentu roster Novog Zagreba izgleda:

Ciglar, Butina, Pačkovski
Rakszanyi, Jurić, Dojkić
Komplet, Bosilj, Brkljačić
Karcic, Trebec, Stojsavljević
Pascua

Ovim igračicama treba još dodati neke od mladih igračica Novog Zagreba, kao što su Kukolja, Mijatović, Miličević, Serjanović... Roster Lupica brojat će 15 igračica. Hoće li dovoditi, nekog na poziciju centra, ostaje još otvoreno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaHKLOstale lige

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • litleben03.06.2013. u 16:13
    Ima li tu koja igračica iz vlastitog pogona? Rade istu glupost kao zagrebačke, muške, ekipe. Puno uloženih para, pa iduće sezone u stečaj.
    litleben
  • Obrisan korisnik03.06.2013. u 13:46
    de pa smješne su
    Obrisan korisnik