Košarka

CSKA slavio i došao do vodstva na početku finala VTB lige

Ivor Krapac • ponedjeljak, 03.06.2013.
CSKA slavio i došao do vodstva na početku finala VTB lige
Foto: EPA

Moskovski CSKA ubilježio je pobjedu u prvoj utakmici finala VTB lige. Momčad Ettorea Messine je na domaćem parketu svladala Lokomotiv Kuban, s dolaskom do vodstva tijekom prvih 10 minuta i bez popuštanja u nastavku susreta...

CSKA iz Moskve bio je uspješan u prvom susretu finala VTB lige, u seriji u kojoj je potrebno doći do tri pobjede. CSKA je pred svojim navijačima proslavio 72:65 protiv Lokomotiv Kubana, koji je pao u minus u prvoj četvrtini i u nastavku se više nije uspio vratiti u egal.

Momčad Ettorea Messine odmah je uzela stvari u svoje ruke, a sredinom prve četvrtine na semaforu je prvi put stajala dvoznamenkasta prednost (16:6). Lokomotiv je na kraju prve dionice gubio s 21:14 i u nastavku susreta pokušavao uhvatiti taj zaostatak, a iako je nekoliko puta došao blizu, Moskovljani su ipak izdržali s vodstvom.

Klub iz Krasnodara se u trećoj četvrtini približio na -3, a u četvrtoj dionici i na samo dva poena zaostatka, 61:59 malo više od pet minuta do kraja utakmice. CSKA je uzvratio mini-serijom od 6:0 za odlazak do osam poena prednosti, a iza toga gosti više nisu došli bliže od -3. Poslije 67:64 u 38. minuti, domaća momčad dovršila je posao s 5:1 u završnici susreta, ubačajima Vladimira Micova i Aarona Jacksona iz slobodnih bacanja.

Jackson je upisao 15 poena, pet skokova, tri asistencije i dvije osvojene lopte, a Andrej Voroncevič 15 poena, tri skoka i dvije asistencije za CSKA, koji u završnici sezone igra bez ozlijeđenog Miloša Teodosića. Nenad Krstić imao je 14 poena i pet skokova, dok se Viktor Hrjapa istaknuo raznovrsnim učinkom, s osam poena, devet asistencija i sedam skokova.

Mantas Kalnietis bio je jedini dvoznamenkasti strijelac za Lokomotiv Kuban, s 13 poena, sedam asistencija i četiri skoka. Nick Calathes pridružio se s devet poena i šest asistencija, a Derrick Brown s devet poena, pet osvojenih lopti i tri skoka.

Druga utakmica finala igra se u utorak, ponovno u Moskvi.

VTB liga, finale:
CSKA Moskva - Lokomotiv Kuban 72:65 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.06.2013. u 08:51
    jak je lokomotiv kuban! nisu slučajno osvojili eurocup!
    Obrisan korisnik