Nogomet

Roberto Carlos preuzeo Sivasspor, Zamparini želi Gattusa na klupi Palerma

Igor Šestak • ponedjeljak, 03.06.2013.
Roberto Carlos preuzeo Sivasspor, Zamparini želi Gattusa na klupi Palerma
Foto: EPA

Turski prvoligaš Sivasspor objavio je u ponedjeljak kako će na njegovoj klupi od iduće sezone sjediti legendarni brazilski branič Roberto Carlos, a na pragu novog trenerskog angažmana nalazi se i Gennaro Gattuso, kojeg bi na klupi novog drugoligaša Palerma volio vidjeti kontroverzni Maurizio Zamparini.

Legendarni brazilski branič Roberto Carlos postao je trener turskog Sivasspora. 40-godišnjak je prošle sezone objesio kopačke o klin, a u igračkoj je karijeri branio boje Uniao San Joaoa, Palmeirasa, Intera, madridskog Reala, Fenerbahčea, Corinthiansa i Anžija iz Mahačkale.

U ruskom je klubu privremeno obnašao i dužnost trenera te pomoćnog trenera, no angažman u Sivassporu će mu biti prvi pravi u trenerskoj karijeri. Njegov novi klub sezonu je okončao na 12. mjestu Superlige, a od Brazilca očekuje pomak prema gornjem dijelu tablice.

Na predstavljanju novog trenera okupilo se oko pet tisuća navijača, a Roberto Carlos je izjavio: "Sivasspor ima dobru momčad i odlično tehničko osoblje. Svi vjerujemo u dobre rezultate, a nadam se da ćemo na putu do njih imati pomoć navijača. Želim da moja momčad igra uzbudljiv nogomet i da stadion uvijek bude pun. Hvala svima da lijepoj dobrodošlici."

Još se jedan nogometni velikan nalazi na početku trenerske karijere, a čini se kako bi uskoro trebao dobiti novi angažman. Riječ je o Gennaru Gattusu koji je u igračkoj karijeri punih 13 godina nastupao za Milan. Ranije je nosio dres Perugie, Rangersa i Salernitane, a sezonu 2012./2013. proveo je u švicarskom Sionu.

Zbog ozljeda nije igrao mnogo, ali je u jednom periodu sezone obnašao ulogu trenera. Kontroverzni predsjednik Siona Christian Constantin promijenio je čak pet trenera, a jedan od njih bio je i Gattuso. Talijan kraj sezone ipak nije dočekao na klupi, a u idućoj bi trebao surađivati s još jednim kontroverznim vlasnikom kluba - Palermovim Mauriziom Zamparinijem.

Čelnik Palerma ove je sezone također pet puta mijenjao trenere, ali je dvojici dao po dvije prilike. Njegov je klub ispao u Serie B, a Zamparini vidi Gattusa kao čovjeka koji će Palermo vratiti u elitni razred talijanskog nogometa. "Gattuso mi se jako sviđa i on će biti idući trener Palerma", izjavio je Zamparini.

Suradnja još nije dogovorena, ali bi mogla biti u idućim danima. Sastanak sa Zamparinijem potvrdio je i Gattuso: "Sastat ću se s predsjednikom pa onda donijeti odluku, ali u Palermu vidim mnogo entuzijazma i volio bih doći."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.06.2013. u 09:24
    zamparini će i u serie B mijenjat trenere ko gaće, bježi Rino! :)
    Obrisan korisnik