Nogomet

Pletikosa: "Nisam umoran, spreman sam i pun samopouzdanja"

Josip Piršljin • utorak, 04.06.2013.
Pletikosa: "Nisam umoran, spreman sam i pun samopouzdanja"
Foto: Davor Sajko

Među posljednjim igračima koji su se pridružili hrvatskoj reprezentaciji bio je Stipe Pletikosa. Morao je s Rostovom odraditi kvalifikacije za ostanak u ruskoj ligi u čemu je i uspio, no tvrdi da nije umoran i da je spreman za nove izazove u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Prvi hrvatski vratar Stipe Pletikosa među zadnjima je iz reprezentacije završio klupsku sezonu. Njegov je Rostov morao igrati play-off za ostanak u ruskoj Premier ligi gdje je u dvije utakmice bio bolji od SKA Energije iz dalekog Habarovska. Plete je bio posebno sretan zbog toga.

"Skinuli smo i taj problem s dnevnog reda. Pobijedili smo i u uzvratu s 1:0 te ukupnim omjerom 3:0 sačuvali prvoligaški status. Pao mi je kamen sa srca. Zavolio sam ovaj klub i njegove navijače, bio bih silno nesretan da je Rostov ispao iz lige. Imali smo pehova tijekom sezone, ali sad to više nema veze. Ostali smo, svi slave i to je to", rekao je za Jutarnji list.

Pletikosa je zahvalio izborniku Igoru Štimcu što mu nije radio probleme oko ostanka u klubu: "Hvala izborniku što mi je omogućio da kao kapetan pomognem svom klubu u kojem me silno cijene i prema meni su fantastični. Eto, Rostov je unajmio privatni avion i ja se najbržim putem vraćam u Hrvatsku da bih se priključio reprezentaciji", kazao je.

Iako je sezona bila naporna, a morao je odraditi i utakmicu u Habarovsku do kojeg se leti devet sati, Pletikosa tvrdi da nije umoran i da s nestrpljenjem čeka priključenje reprezentaciji.

"Nisam umoran, naš avion je izuzetno komotan, mogu se naspavati i opružiti. Zadnje tri utakmice nisam primio gol, imam samopouzdanja napretek, spreman sam psihološki kao da je početak sezone. Pogotovo me energijom puni saznanje da ću ovaj tjedan biti s reprezentacijom, atmosfera je u njoj super i to je pravi gušt koji se iznova jedva čeka", zaključio je.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.06.2013. u 15:07
    Duge noge, kratka kosa, to je Stipe Pletikosa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2013. u 14:03
    Plete majstore, svaka čast
    Obrisan korisnik
  • ivos04.06.2013. u 14:01
    Stipe legendo!
    ivos