Nogomet

Štimac: "Nemojmo se zavaravati, Škotska dolazi u Zagreb pobijediti"

Josip Piršljin • utorak, 04.06.2013.
Štimac: "Nemojmo se zavaravati, Škotska dolazi u Zagreb pobijediti"
Foto: FaH

Tri dana prije važnog kvalifikacijskog ogleda sa Škotskom hrvatski nogometni izbornik Igor Štimac obratio se medijima i iznio svoja očekivanja vezana uz maksimirsku utakmicu. Iako su Škoti uvjerljivo zadnji u skupini, Štimac poziva svoje igrače na dodatni oprez i rušenje neugodne tradicije u lipnju.

Hrvatska će u petak odigrati sedmi od deset susreta u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Svjetsko prvenstvo. U Zagrebu će gostovati Škotska koja je dosad skupila samo dva boda i na zadnjem je mjestu. Unatoč tome, Igor Štimac je oprezan u najavi susreta, a upozorio je kako Hrvatska još niti jednom nije pobijedila Škote, te da inače loše igra u lipnju.

"Svjesni smo neugodne tradicije protiv Škotske koju niti u jednom od dosadašnja tri susreta nismo pobijedili. Uz to, svjesni smo i neugodne tradicije u lipnju. Dva moja prethodnika su upravo zbog neuspjeha u ovom terminu ostala bez plasmana na veliko natjecanje. Stoga moramo biti pravi i učiniti sve što je u našoj moći da osvojimo nova tri boda koji će nam dati potreban mir tijekom ljeta", kazao je.

Štimac je otkrio kako će Gordon Schildenfeld gotovo sigurno zamijeniti kartoniranog Vedrana Ćorluku, no još nije odlučio koga će postaviti umjesto također suspendiranog Luke Modrića.

"Schildenfeld je imao sjajan kraj sezone, pogotkom je osigurao PAOK-u kvalifikacije za Ligu prvaka i sigurno ulazi u momčad. Treninzi će pokazati tko će ući na poziciju zadnjeg veznog gdje konkurira dosta igrača. Među njima su Kovačić, Badelj, Ademi...", rekao je.

Izbornik se osvrnuo i na loše zdravstveno stanje u redovima Škota koji dolaze bez nekoliko standardnih reprezentativaca: "Nemojmo se zavaravati, Škotska dolazi u Zagreb pobijediti Hrvatsku. U preostale četiri utakmice moraju osvojiti najmanje četiri boda kako ne bi pali u najslabiju jakosnu skupinu za sljedeći kvalifikacijski ciklus, nisu bez motiva", rekao je.

Svoje je mišljenje podijelio i nogometaš Wolfsburga Ivan Perišić koji upozorava na poletne i motivirane mlade igrače Škotske protiv kojih treba biti oprezan.

"Škotska dolazi oslabljena, ali to može biti i problem za nas jer se standardni igrači i nisu pokazali u dosadašnjim utakmicama. Dolaze mladi dečki koji će biti motiviraniji", zaključio je Perišić.

EP 2024, skupina B

1Španjolska 13:0+33
2Italija 12:1+13
3Albanija 11:2-10
4Hrvatska 10:3-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 13:0+33
2Italija 12:1+13
3Albanija 11:2-10
4Hrvatska 10:3-30

Izdvojeno

  • Apsolutni autsajder na krovu Europe

    Piše: Petar Jenjić

    Apsolutni autsajder na krovu Europe

    Europsko prvenstvo 2004. godine donijelo je jedno od najvećih iznenađenja u povijesti reprezentativnog nogometa kada je do zlata stigla...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.06.2013. u 20:11
    svakako je sad najbitniji oprez-Škoti tradicionalno borit će se do besvjesti,takav im je mentalitet.Ili im rezultat značio ili neznačio oni se predati neće bez borbe.
    Obrisan korisnik