Košarka

Pipan: "Union Olimpija izazov je za svakog slovenskog trenera"

Ivana Strahija • utorak, 04.06.2013.
Pipan: "Union Olimpija izazov je za svakog slovenskog trenera"
Foto: Davor Sajko

Bivši trener, među ostalim klubovima, i Zadra, kao i izbornik Slovenije te Poljske, postao je šef ljubljanskog košarkaškog kolektiva.

Aleš Pipan je novi trener Union Olimpije. To je na konferenciji za medije danas u Stožicama objavio predsjednik Kluba Jani Möderndorfer, objasnivši kako je izbor pao upravo na Pipana.

"Pipan iza sebe ima 20 godina trenerskog iskustva i sigurni smo da je stoga, kao i zbog dosad ostvarenih rezultata, upravo on pravi izbor za Union Olimpiju. Naš je cilj stvoriti snažnu momčad, čekaju nas mnogobrojni izazovi, koje ćemo predstaviti idući tjedan", kazao je Möderndorfer.

Tome je dodao: "Angažmanom trenera ispunili smo i posljednji kriterij da krenemo u sastavljanje momčadi za iduću sezonu, a imena ćemo objaviti začas. Tada ćemo moći kazati više i o ciljevima Kluba, no sigurni smo da neće razočarati javnost ni ljubitelje košarke."

Novi Olimpijin trener pak je kazao: "Odluka nije bila teška, za Olimpiju sam se odlučio jer je izazov za svakog slovenskog trenera. Mnogo mi znači i blizina doma, dosta mi je već putovanja uzduž i poprijeko bivše države. Presudila je konkretna ponuda koju sam dobio od predsjednika, ukratko mi je predstavljena situacija i bez problema smo se dogovorili. Od danas sam trener Olimpije."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!