Nogomet

Maribor izabrao Antu Čačića za novog trenera

Josip Piršljin • srijeda, 05.06.2013.
Maribor izabrao Antu Čačića za novog trenera
Foto: Kristijan Komarica

Vodstvo slovenskog prvoligaša Maribora objavilo je kako će novi trener Viola postati hrvatski stručnjak Ante Čačić. Bivši trener Dinama pokušat će s novim klubom izboriti Ligu prvaka u čemu ga je upravo on spriječio početkom sezone.

Ante Čačić je novi trener slovenskog nogometnog prvaka Maribora. Vodstvo kluba odlučilo se angažirati hrvatskog stručnjaka i bivšeg trenera zagrebačkog Dinama nakon što je s klupe poslije četiri godine otišao Darko Milanič koji preuzima Sturm iz Graza.

Maribor je ove sezone osvojio dvostruku krunu u Sloveniji. Prvenstvo je osvojio sa sedam bodova više od najvećeg rivala ljubljanske Olimpije, te će ponovno imati priliku izboriti Ligu prvaka. U nacionalnom Kupu Viole su u finalnoj utakmici bile bolje od Celja.

Čačić se susreo s Mariborom prošlog ljeta u play-offu Lige prvaka. Tada je s Dinamom izbacio slovenskog predstavnika s dvije pobjede, 2:1 u Maksimiru i 1:0 na Ljudskom vrtu.

59-godišnji trener završio je suradnju s Dinamom koncem prošle godine kolo prije kraja skupine Lige prvaka kada ga je naslijedio Krunoslav Jurčić. Nakon toga dobio je posao u sesvetskom Radniku, ali tamo nije imao uspjeha.

Dosad je u karijeri trenirao niz hrvatskih klubova, počevši od Dubrave, pa do Inkera, Osijeka, Zadra, Slaven Belupa, Kamen Ingrada, Croatije Sesvete i Lokomotive. Bio je i izbornik mlade reprezentacije Libije, a od 1994. do 1998. godine bio je pomoćnik Martinu Novoselcu i Ivi Šušku u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.06.2013. u 18:01
    Upala mu sjekira u med hahah...Umjesto treće lige igrat će možda i skupinu Lige prvaka ako bude imao sreće...mogao bi komotno napisati knjigu i fino zaraditi na tome,npr. "Od vrha do dna i obratno" ili "Ko se zadnji smije najslađe se smije".
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir05.06.2013. u 17:01
    Je........te, koje iznenađenje! Zanimljiv ovaj prijelazni rok i igrački i trenerski. Svašta nas još čeka ovo ljeto.
    Mithrandir
  • George Bush05.06.2013. u 16:47
    pa kud baš njega
    George Bush
  • Obrisan korisnik05.06.2013. u 16:34
    hahahhahaha
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.06.2013. u 14:38
    Maribor je naša sudbina -vjerujem da će mo se naći u kvalifikacijama.USlovenskoj ligi želim Čaćiću uspjeh a ako nas ipak sudbina nanese jedni na druge želim mu svakako neuspjeh
    Obrisan korisnik