Tenis

Ćorić i Konjuh u borbi za finale Roland Garrosa

Vedran Babić • četvrtak, 06.06.2013.
Ćorić i Konjuh u borbi za finale Roland Garrosa
Foto: EPA

Hrvatski juniori Borna Ćorić i Ana Konjuh bilježe sjajne uspjehe na Roland Garrosu. Oboje su prošli u polufinale - Ćorić uvjerljivom pobjedom u kojoj je izgubio samo pet gemova, a Konjuh u tri seta nakon što je izvukla dvije meč lopte...

Prvi je od hrvatskih predstavnika polufinale izborio Borna Ćorić. Osmi nositelj svladao je godinu dana starijeg Čileanca Guillerma Nuneza 6:3, 6:2. Hrvatski je tenisač u prvom setu triput oduzimao servis svom suparniku, a u drugom setu dvaput.

Konjuh i u polufinalu parova

U četvrtfinalu parova Jana Fett i Turkinja Ipek Soylu izgubile su od drugih nositeljica iz Češke, Barbore Krejčikove i Katerine Siniakove 6:4, 6:4. Kasnije tijekom dana, Ana Konjuh u istoj je fazi natjecanja bila uspješna. S Kanađankom Carol Zhao u ulozi je trećih nositeljica izbacila Irinu Šimanovič iz Bjelorusije i Aline Silič iz Rusije 6:2, 4:6, 10-3.

Ćoriću, trenutno 747. tenisaču svijeta na seniorskoj ljestvici, to je drugo uzastopno polufinale na juniorskom Grand Slamu. Ranije ove godine u toj je fazi igrao i na Australian Openu, ali se u finale nije plasirao.

Drugu priliku za to imat će protiv još jednog Čileanca, nepostavljenog Christiana Garina, koji je izbacio Francuza Calvina Hemeryja 6:3, 6:0.

Nešto kasnije do polufinala je stigla i najbolja juniorka svijeta Ana Konjuh porazivši Dariju Kasatkinu iz Rusije 3:6, 7:6 (6), 6:4.

Prvi set Kasatkina je osvojila s pet uzastopnih gemova nakon što je Konjuh povela 3:1. U početku drugog seta ponovno je Konjuh prva napravila break (2:1), no Ruskinja je odmah u sljedećem gemu uzvratila i poravnala. Kod 4:3 Kasatkina je došla do novog breaka i došla u situaciju da odservira za meč.

Konjuh se nije predavala već je nadoknadila izgubljeni servis, ali je kod 4:5 bila u velikim problemima. Kasatkina je imala dvije vezane meč lopte (15-40), no Hrvatica je izvukla obje. U 13. igri Kasatkina je prokockala mini-break (4-3). Konjuh je realizirala drugu set loptu, kod 7-6, nakon što je onu prvu (6-5) Kasatkina spasila.

U odlučujućem setu Konjuh je napravila break i povela 5:2. U sljedećem je gemu propustila realizirati meč loptu na servisu Kasatkine, a onda je izgubila svoj servis gem i vratila Ruskinju u igru. No ne zadugo. Konjuh je potom ponovno oduzela servis svojoj suparnici i došla do pobjede 6:4.

U polufinalu Konjuh ide na petu nositeljicu iz Njemačke, Antoniju Lottner.

Roland Garros, polufinale juniora:
Ćorić (Hrvatska, 8) - Nunez (Čile, 13) 6:2, 6:3

Polufinale juniorki:
Konjuh (Hrvatska, 1) - Kasatkina (Rusija, 6) 3:6, 7:6 (6), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Josippo07.06.2013. u 09:23
    Roditelji od Ane nemaju 2 ciste u glavi! Mala igra 16ti mec u 13 dana nakon 3 mjeseca pauze od ozljede!Koji vrag ih je nagonio igrati turnir prije pariza gdje je kroz kvalifikacije stigla do finala i onda prijave i duble pored single u parizu, kao da joj nije bilo dosta napora! tako ce je samo... [više na forumu]
    Josippo
  • teniosac06.06.2013. u 22:21
    Ani se smiješi dupli naslov ko u Australian Openu a i Ćorić djeluje ubjedljivo za sad..
    teniosac
  • Obrisan korisnik06.06.2013. u 21:56
    Pa i Čilić je u njihovim godinama razbijao sve redom.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.06.2013. u 19:01
    Smješi nam se blistava budoćnost s ovim mladim facama. Hvala Bogu nakon ovoliko patnje s raznoraznim Čilićima. Ajmo klinci! :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.06.2013. u 18:39
    Čestitke našim mladim nadama! Ana je zaista impresivna kad su u pitanju "gusti" mečevi!
    Obrisan korisnik