Tenis

Ajla Tomljanović nadigrala nekadašnju 16. igračicu svijeta

Branimir Korać • subota, 08.06.2013.
Ajla Tomljanović nadigrala nekadašnju 16. igračicu svijeta
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović dobro je krenula na WTA turniru u Birminghamu. U prvom kolu kvalifikacija igrala je protiv nekada 16. igračice svijeta Virginie Razzano i upisala pobjedu u dva seta...

Ajla Tomljanović dobro je otvorila sezonu turnira na travi. U kvalifikacijama WTA turnira u Birminghamu u prvom kolu igrala je protiv neugodne Virginie Razzano iz Francuske i upisala pobjedu 6:4, 6:4.

Razzano nije igračica za podcijeniti, bila je i 16. igračica svijeta, a u karijeri je pobjeđivala mnoga velika imena, između ostalih i Serenu Williams.

Francuskinja se sasvim solidno snalazi na travnatoj podlozi, najbolji omjer pobjeda i poraza na Grand Slamu ima upravo u Wimbledonu, a na Touru ima i jedno finale na travi i to u Eastbourneu 2009. godine gdje je tijesno poražena od Caroline Wozniacki.

Međutim u Birminghamu je Tomljanović bila bolja, Ajla je odigrala dobar meč i slavila za sat i 23 minute. Hrvatska tenisačica je iskoristila tri od deset break lopti dok je Razzano u drugom setu imala jedine dvije prilike od kojih je jednu iskoristila.

U drugom kolu kvalifikacija igrat će protiv Australke Anastasije Rodionove, odlične igračice parova koja iza sebe ima niz zapaženih rezultata. Tako je 2003. godine igrala finale Wimbledona u konkurenciji mješovitih parova gdje je s Andyjem Ramom poražena od Martine Navratilove i Leandera Paesa.

WTA Birmingham, kvalifikacije prvo kolo:
Ajla Tomljanović (Hrvatska, 9) - Virginie Razzano (Francuska) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.06.2013. u 21:15
    BravoAjla-samo naprijed i sretno dalje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.06.2013. u 18:18
    to zdrijebice
    Obrisan korisnik