Rukomet

Alex Dujšebajev uz Alonsa, Vala i Rodrigueza nova nada Atletico de Madrida

Zvonka Keliš • subota, 08.06.2013.
Alex Dujšebajev uz Alonsa, Vala i Rodrigueza nova nada Atletico de Madrida

U redovima Atletico de Madrida ovoga ljeta sasvim sigurno neće biti dosadno budući da se osim na igračkom planu promjene događaju i u organizacijskim redovima kluba. Tako su David Davis i Jose Javier Hombrados preuzeli veće uloge u sportskom, odnosno, organizacijskom smislu, no nastavit će i sa svojim ulogama na parketu na kojem će im se u novoj sezoni pridružiti stariji sin trener Dujšebajeva, Alex, ali i igrači poput Alonsa, Vala i Rodrigueza.

Unatoč financijskoj krizi i samim time odlasku brojnih svojih ključnih karika poput one posljednje, Kirila Lazarova, momčad španjolskog viceprvaka krenula je u potragu za novim nadama s kojima bi s nešto skromnijom financijskom situacijom uspjela održati kompetitivnu ekipu za nadolazeću sezonu.

Prvo od itekako vrijednih i korisnih pojačanja jest Alex Dujšebajev, stariji sin aktualnog trenera Atletico de Madrida, koji se ove sezone u dresu Aragona pokazao u uistinu odličnom svjetlu te je svoju ekipu predvodio do pete pozicije u Ligi Asobal. Desni vanjski rukometaš, ujedno i najbolji strijelac Lige Asobal ove sezone s čak 198 pogodaka, momčadi iz Madrida na vjernost se obvezao na naredne dvije sezone.

Davis na terenu, ali i u uredu

U novoj sezoni promjena neće biti samo na parketu već i u uredima Atletico de Madrida gdje će još veću ulogu nego do sada imati krilni igrač David Davis. Na sportskom planu on će, između ostaloga odlučivati i o dovođenju novih igrača, no sve u dogovoru s Talantom Dujšebajevimi Raulom Gonzalezom. Kapetan crveno-bijelih, Jose Javier Hombrados će se, pak, od ove sezone više posvetiti organizacijskome dijelu.

Unatoč većem zaduženju u Upravi kluba Davis se ipak još neće oprostiti od rukometa, barem ne još godinu dana: "Ovakva situacija omogućava mi da nastavim igrati za Atletico, no naredna bi sezona uistinu mogla biti moja posljednja", otkrio je 37-godišnji Davis.

Iako je svoju karijeru ovaj mladi i perspektivni igrač započeo u dresu Ciudad Reala u kojem je čak u sezoni 2009./2010. debitirao kako u španjolskom prvenstvu tako i u Ligi prvaka, već se sljedeće sezone uputio u Naturhouse La Rioju kako bi dobio veću minutažu te izrastao u pravog igrača da bi potom, prije povratka u svoju matičnu ekipu zaigrao za Aragon. Veliku ulogu imao je i u juniorskoj nacionalnoj selekciji Španjolske s kojom je prošle godine stigao do naslova europskog prvaka te je proglašen najboljim desnim vanjskim igračem turnira.

Uz Dujšebajeva, u redove Atletica stigao je i pivot Alberto Val koji će momčadi itekako biti potreban nakon odlaska Edu Fernandeza u francusku Nicu. Na krilnim pozicijama u novoj sezoni nova će lica, pak, biti Victor Alonso i Pedro Rodriguez.

22-godišnji Alonso protekle je tri godine nosio dres Valladolida te je na svom predstavljaju kazao: "Izuzetno sam ponosan na ovaj korak naprijed u svojoj karijeri kako bih mogao izrasti u još boljeg igrača. Već jedno vrijeme igram u Asobalu te se dolaskom u Atletico nadam prije svega svom napretku. Ova momčad ima odlične trenere i stoga znam kako ću s njima biti još bolji. Fizički sam spreman, inače sam dosta brz u samoj igri i zbog toga se trudim istrčati i realizirati kontre."

Facebook - Liga Asobal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!