Nogomet

Dinamo pregazio Hajduk i osvojio Ramljakov memorijal

Branimir Korać • nedjelja, 09.06.2013.
Dinamo pregazio Hajduk i osvojio Ramljakov memorijal
Foto: FaH

Odličnim finalnim nastupom mladi nogometaši Dinama osvojili su Ramljakov memorijal. U završnom susretu igrali su protiv Hajduka, očekivao se daleko neizvjesniji dvoboj, međutim Modri su briljirali i nanijeli težak poraz Splićanima od čak 7:2...

Nakon što su najviše pokazali u susretima u skupinama Dinamo i Hajduk zasluženo su se našli u finalnom dvoboju. Hajduk je u njega ušao kao stopostotan dok je Dinamo u posljednjem susretu u skupini remizirao protiv Aarhusa 2:2.

Splićani su u skupini dominirali, prikazali vrlo dobar nogomet i očekivalo se da će favoriziranog domaćina staviti na muke. Međutim, ništa od toga, mladi Dinamovi igrači odigrali su sjajnu utakmicu, potpuno su dominirali, bili ambiciozniji i na kraju su zasluženo slavili s čak 7:2.

Početak je bio šokantan za Dinamo, naime već u četvrtoj minuti Hajduk je stigao do vodstva nakon što je Kušeta ubacio iz kornera, a Bosančić najbolje reagirao i skrenuo loptu u mrežu Miškića.

Nije se dugo čekalo na odgovor na drugoj strani. Dinamo je krenuo po poravnanje i do njega je došao u desetoj minuti. Raspoloženi Murić ubacio je iz slobodnog udarca potpuno iskosa, usamljen je ostao Biljan koji glavom zakucava loptu u mrežu.

Četiri minute kasnije Dinamo preuzima vodstvo. Na dugačkoj lopti u kazneni prostor Splićana neodlučan je bio Ante Barač, iskoristio je to Brodić koji lijepo matira istrčalog Tomića. Tu nije bio kraj dominaciji Dinama, Modri su u 22. minuti stigli do još jednog pogotka, a ovaj put je nakon lijepe akcije Bartoleca i Halilovića zabio Kolar.

Do poluvremena Dinamo je mogao doći i do četvrtog gola, Murić je u odličnoj solo akciji s 18 metara lijepo ciljao, ali lopta je pogodila gredu.

Iako je Hajduk na poluvremenu bio u zaostatku, nije bilo nekih većih promjena u odnosu snaga na travnjaku u drugih 40 minuta.

Svega deset minuta trebalo je Dinamu da potpuno potopi Splićane i to uz tri lijepa pogotka. Prvo je u 45. Halilović dobro pucao, lopta je pogodila vratnicu, odbila se do Kolara koji je šalje u praznu mrežu. Četiri minute kasnije na povratnu loptu na 18 metara odlično reagira Pejić za 5:1 da bi šokirane goste dotukao pogodak Frana Brodića nakon još jedne odlične akcije Murića.

Nakon šestog pogotka Dinama uslijedile su brojne izmjene na obje strane, igra se malo razvodnila, Dinamo se zadovoljio ogromnom prednosti i Hajduk je uspostavio terensku ravnotežu. Uspio je i smanjiti u 58. minuti preko svojeg najboljeg igrača Pašalića, ali posljednju riječ na susretu imao je borbeni Kolar koji u 78. minuti sedmi put šalje Tomića u mrežu po loptu.

Na kraju apsolutno zasluženo visoko slavlje Dinama koji je bio brži, konkretniji, bolji i Hajduk mu jednostavno nije mogao parirati.

Ramljakov memorijal, finale:
Dinamo - Hajduk 7:2 (3:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.06.2013. u 09:35
    Odlican turnir, puuuuno dobrog nogometa i mislim da nema straha za buducnost Hrvatskog nogometa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.06.2013. u 21:31
    Pa ako toliko pratiš onda bi isto tako vidio da je Osijek prodao dinamu 3-4 juniora da mu je isto tako 4-5 juniora uključeno u seniorski pogon i uz to je uzeo naslov prvaka... da se razumijemo dinamo ima fantastičnu školu najbolje uvjeta ali i največi plus je kad im nedostaje određeni profil igrača... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.06.2013. u 18:59
    odigrati 4 utakmice u 4 dana po ovoj vrućini u kategoriji do 18 godina?! a ni riječi o tome u cijelom tekstu?! koja je svrha ovoga turnira,ubiti djecu na legalan način?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.06.2013. u 17:03
    određuje to što imaju bolje uvjete rad, što imaju bolji skauting od pionira i sve što ide s tim. dakle cijelokupni rad s nižim kategorijama je na puno višoj razini, o tome sam govorio kad sam govorio o novcu.
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir09.06.2013. u 16:10
    I nebi bilo loše napomenuti da je na finalu bilo čak oko 4.000 gledatelja. Među njima i oni koji simpatiziraju Hajduka, izmješani sa ostalima na tribini. I nitko nije imao potrebu nikoga "gaziti", "ubiti" i slićno.........
    Mithrandir