Rukomet

Bičanić: "Ako pobijedimo Slovačku u gostima, sigurno smo prvi u skupini"

Petra Bičanić • utorak, 11.06.2013.
Bičanić: "Ako pobijedimo Slovačku u gostima, sigurno smo prvi u skupini"
Foto: Dragan Kovač

Hrvatski su se rukometaši ponovno okupili kako bi nastavili krug kvalifikacija za Euro u Danskoj 2014. Iako su osigurali prolazak na samo Prvenstvo, bitno je da zadrže prvo mjesto u skupini kako bi osigurali lakši ždrijeb. U ovome lipanjskome dijelu kvalifikacija očekuje ih gostovanje u Slovačkoj te utakmica na domaćemu terenu protiv Latvije stoga su nadolazeće susrete za Sportnet prokomentirali hrvatski reprezentativci Blaženko Lacković i Damir Bičanić.

Među hrvatskim reprezentativcima vlada odlična atmosfera usprkos kraju naporne sezone koja je za mnoge hrvatske rukometaše bila iznimno uspješna. Vjerojatno je najbolja sezona bila upravo za Igora Vorija, Domagoja Duvnjaka te Blaženka Lackovića osvajanjem Lige prvaka s momčadi Hamburga.

Član hrvatskog trojca u HSV-u, Blaženko Lacković, otkrio je za Sportnet svoja razmišljanja o dosadašnjim susretima u kvalifikacijama: "Zasad smo napravili izuzetno dobar posao, osim one izgubljene utakmice protiv Mađara. Trener treba vidjeti na koga sve može računati sada na kraju sezone."

Kraj sezone i prva pozicija ne bi smjeli biti razlog za opuštanje: "Idemo skupiti glave, odigrati ozbiljno obje utakmice i onda naše pobjede neće biti upitne", rekao je Bičanić.

Utakmica sa Slovacima već je pred vratima: "Iako smo izmučeni zbog tek završene klupske sezone, naravno da se nadamo pobjedi i nema odustajanja."

Latviju ipak dočekujemo kao domaćini: "Bitno je samo da sada dobijemo Slovačku i onda smo sve riješili jer teško da će nam Latvijci moći parirati na užarenom domaćem terenu."

Hrvatski reprezentativac na radu u Francuskoj Damir Bičanić također je otkrio svoju viziju predstojećih kvalifikacijskih susreta: "Idemo sačuvati prvu poziciju, a za to nam trebaju dvije pobjede."

"Trebamo se posebno usredotočiti na slovačku reprezentaciju jer je ona domaćin u tome susretu", rekao je Bičanić i nastavio: "Ali ako je pobijedimo tamo, sigurno smo prvi u skupini."

Iako je EP u Danskoj još daleko, ciljevi su uvijek isti: "Sve će u mnogočemu ovisiti o samome ždrijebu, koga dobijemo, s kime se križamo. No mi znamo koliko vrijedimo i uvijek idemo po medalju, samo da smo zdravi", zaključio je igrač francuskog Chamberyja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!