Nogomet

Bento: "Pokazali smo zajedništvo, a sada zaslužujemo odmor"

Sportnet • utorak, 11.06.2013.
Bento: "Pokazali smo zajedništvo, a sada zaslužujemo odmor"
Foto: EPA

Portugal je u ponedjeljak navečer u Ženevi i treći put iz susreta s Hrvatskom izašao kao pobjednik, a ponovno nije primio ni pogodak. Bio je to razlog za zadovoljstvo portugalskog izbornika Paula Benta.

Pogodak Cristiana Ronalda iz 36. minute bio je dovoljan za pobjedu Portugala nad Hrvatskom i drugi minimalni poraz "kockastih" u samo nekoliko dana. Portugalci su pak upisali dvije pobjede: važnu kvalifikacijsku protiv Rusije, a zatim i onu protiv Hrvatske, četvrte reprezentacije na Fifinoj ljestvici.

"Sjajno smo reagirali i pokazali da ovu reprezentaciju krasi zajedništvo. Prije svega, zadovoljan sam ozbiljnim pristupom svojih igrača, ali i time što sam u utakmicama s Rusijom i Hrvatskom mogao dati priliku svim igračima", rekao je portugalski izbornik nakon utakmice.

"Odigrali smo dobru utakmicu, treći put zaredom nismo primili pogodak i odolijevali smo svim pokušajima protivnika. Hrvatska je momčad koja vam može stvoriti dosta problema i bilo je trenutaka nespretnosti u našim redovima, ali joj nismo dozvolili puno prilika i zato mislim da je pobjeda zaslužena. Sada smo zaslužili godišnji odmor", dodao je Bento.

Portugal sljedeću utakmicu igra 14. kolovoza protiv Nizozemske.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!