Rukomet

Špiler: "Island je planski izgubio od Bjelorusije, ali srećom nije baš najbolji u matematici"

Branimir Korać • četvrtak, 13.06.2013.
Špiler: "Island je planski izgubio od Bjelorusije, ali srećom nije baš najbolji u matematici"
Foto: Simon Maljevac

Reprezentacija Slovenije još uvijek u svojim rukama drži ključeve odlaska na Europsko prvenstvo 2014. godine. Na gostovanju u Rumunjskoj slavila je 31:22 i ukoliko u posljednjem kolu svlada Bjelorusiju, vidjet će EP...

Rukometna reprezentacija Slovenije na gostovanju u Rumunjskoj morala je do pobjede kako bi nadu u prolazak na EP ostavila živom. Zbog pobjede Bjelorusije protiv Islanda, Slovencima je nasušno trebalo slavlje u Rumunjskoj.

"Najvažnija je pobjeda, sve drugo je zaboravljeno. Zbog ostalih rezultata smo je morali dohvatiti. Bjelorusija je svladala Island i zato mi nismo imali izbora. Zadovoljni smo i jedva čekamo odlučujući susret protiv Bjelorusa. Rumunji mi stilom igre odgovaraju, imaju visoke i jake igrače stoga mogu iskoristiti svoju prednost, a to je brzina. Kao momčad smo odigrali sjajnu utakmicu i zasluženo visoko slavili", rekao je Špiler za Siol.

Na ljestvici skupine uvjerljivo na vrhu je Island koji je s osam bodova već osigurao prolazak na EP, Slovenija je na trećem mjestu s dva boda manje od Bjelorusa.

"Siguran sam da 70 posto islandske reprezentacije nije bilo na utakmici. Kada smo izgubili na Islandu s golom razlike, govorili su nam s veseljem da će izgubiti u Bjelorusiji i prekinuti naš san o odlasku na EP. To su rekli s takvim veseljem da sam siguran da su planski izgubili. Ali ipak sam sretan da su lošiji u matematici nego u rukometu. Sve imamo u svojim rukama, pobijedimo Bjeloruse i na EP-u smo", dodao je Špiler.

Vrlo važan kvalifikacijski susret između Slovenije i Bjelorusije igra se u nedjelju u Stožicama od 18 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.06.2013. u 12:09
    Zaista ne razumijem zasto (i) Islandani ne vole Slovence. A u biti vrlo su srodni narodi- obje zemlje imaju more....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2013. u 11:26
    Nadam se da ćete onda dobiti te Islanđane na EP-u u Danskoj da ih pometete kak spada, vrlo nekorektno od njih.
    Obrisan korisnik