Nogomet

Šahtar u svoje redove doveo brazilskog reprezentativca

Mišo Gulić • četvrtak, 13.06.2013.
Šahtar u svoje redove doveo brazilskog reprezentativca
Foto: EPA

Šahtar i dalje ne odustaje od provjerene prakse kupovanja brazilskih igrača pa je tako nakon dolaska Wellingtona Nema, u Donjeck stigao i Fernando koji je usto i član reprezentacije...

Nakon što su Ukrajinci prodali Fernandinha u Manchester City, nije dugo trebalo da pronađu zamjene, pa je tako istog dana iz Donjecka stigla vijest da je novi član momčadi postao brazilski 21-godišnji napadač Wellington Nem iz Fluminensea.

Samo nekoliko dana poslije iz Šahtara je stigla nova vijest iz kategorije pojačanja, a ovaj put riječ je o brazilskom reprezentativcu Fernandu, dojučerašnjem članu Gremija koji igra na poziciji zadnjeg veznog.

"Tužan sam što napuštam Gremio i ove divne navijače, ali sretan sam jer znam da ostavljam odličnu momčad koja ima iste takve uvjete za daljnji rad i napredovanje", bila je prva reakcija Fernanda, nakon čega je dodao:

"Moja budućnost sada je Šahtar koji ima velike planove u Ligi prvaka naredne sezone."

Prvi službeni nastup brazilski reprezentativac bi trebao imati devetog srpnja kada će Šahtar u okviru ukrajinskog Superkupa snage odmjeriti s Černomorecom iz Odese.

Trenutno se 21-godišnji igrač nalazi na reprezentativnim pripremama uoči Kupa konfederacija, što je ujedno i generalna (organizacijska) proba domaćinu pred Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Showballs14.06.2013. u 09:51
    Nije Wellington Nem zamjena za Fernandinha, nego upravo spomenuti Fernando. Fernandinho je centralni vezni, dok je Wellington Nem dosta ofenzivniji (polušpica, krilo, a može igrat kao 2. špica).
    Showballs
  • cameosis14.06.2013. u 01:02
    odlučio se za veći klub.
    cameosis
  • Obrisan korisnik13.06.2013. u 17:44
    I Borussia se povezivala s njim...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2013. u 16:45
    odlična kupovina !!
    Obrisan korisnik