Tenis

Čilić spasio meč loptu i okrenuo izgubljeni meč za ulazak u četvrtfinale

Branimir Korać • četvrtak, 13.06.2013.
Čilić spasio meč loptu i okrenuo izgubljeni meč za ulazak u četvrtfinale
Foto: EPA

Marin Čilić je uspješno odradio posao u trećem kolu Londona svladavši Feliciana Lopeza u teškom meču punom preokreta u kojem je Lopez propustio servis za meč i meč loptu...

Dobar meč odradio je Marin Čilić u Queen'su protiv Feliciana Lopeza. Lopez je na travnatoj podlozi prilično neugodan igrač, vrlo dobrog voleja i nije baš najpoželjniji protiv na ovakvoj podlozi.

Protiv Čilića je imao u nekoliko navrata vrlo dobru situaciju, meč u rukama, ali hrvatski tenisač je u konačnici bio bolji, kvalitetniji i spremniji te je preokrenuo dvoboj. Na ruku mu je išlo sigurno i to što je Lopez na početku programa morao dovršiti posao protiv Juliena Benneteaua te je Marin svakako bio svježiji.

U prvom setu Čilić se počeo rano mučiti na svom servisu pa je tako u dva navrata spašavao 15:40 u prvom setu, međutim petu break loptu u setu ipak nije uspio spasiti i Lopez je poveo s 5:4. Na servisu za set nije imao nikakvih problema te je lako zaključio taj dio igre.

Već u prvom gemu drugog seta Marin je ponovno izgubio servis, ali srećom odmah se vratio iz minuta i nakon toga po prvi put nakon prvog gema u meču odservirao gem bez izgubljenog poena. Bio je to ujedno i znak da polako podiže svoju igru, podignuo je i postotak ubačaja prvog servisa i ujedno je dobio na samopouzdanju.

Ipak nije uspio oduzeti protivniku ponovno servis te je set otišao u 13. igru gdje su obojica bili vrlo dobri na svom početnom udarcu i tek u završnici seta Marin je napravio mini-break i sa 7:5 poravnao na 1-1 u setovima.

Vrhunac uzbuđenja bio je treći set u kojem je Lopez kod 2:1 oduzeo Marinu servis, poveo s 4:1, a zatim polako počeo padati. Čilić je kod 4:2 propustio dvije break lopte, zatim je spasio meč loptu na svom servisu da bi kod 5:3 stigao do 15:40 i uspio se vratiti u meč.

Nakon tog izgubljenog servisa, Lopez je izgubio i sljedeći servis gem unatoč tome što je imao 40:15, a Čilić je uspješno odservirao za pobjedu.

Za dva sata i 23 minute stigao je do pobjede uz 18 as servisa te tri oduzeta servisa protivniku iz devet prilika. S druge strane Lopez je imao 13 aseva, ali i sedam dvostrukih servis pogrešaka, osvojio je dva poena više u meču, no na kraju je ipak upisao poraz.

U četvrtfinalu Čilića očekuje dvoboj protiv Tomaša Berdycha. Berdych u međusobnim dvobojima vodi 4:1, a nikada se još nisu susreli na travi. Jedinu pobjedu Čilić je ostvario u četvrtfinalu Marseillea prije dvije godine.

ATP London, treće kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 5) - Feliciano Lopez (Španjolska, Q) 4:6, 7:6(5), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.06.2013. u 21:22
    malo sreće ne škodi-sretno dalje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2013. u 20:37
    kakva slika hahahaha
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2013. u 20:27
    Ajde nek sam i ja vise ovo doživio,sad berdyha probat dobit koji nije baš u nekoj formi !!!
    Obrisan korisnik
  • gerrard13.06.2013. u 19:28
    konačno da je i on nekog okrenio u velikom stilu :D i to, gle čuda, prvi turnir nakon promjene trenera
    gerrard
  • Obrisan korisnik13.06.2013. u 19:01
    bravo marine, 18 asa.. sad ceh tomas
    Obrisan korisnik