Rukomet

U Dansku ide i najbolji treći

Ivana Strahija • subota, 15.06.2013.
U Dansku ide i najbolji treći
Foto: Ivana Strahija

U tijeku je odigravanje posljednjih utakmica europskih kvalifikacija, a čak i oni koji nemaju više šanse biti prvi ili drugi, imaju zašto odigrati dobro...

Sedam kvalifikacijskih grupa za Europsko prvenstvo 2014. u Danskoj igra svoje posljednje, šest kolo. Kao i u prijašnjim ciklusima, po dvije najbolje momčadi iz svake grupe dobivaju ulaznicu za finalni turnir europske smotre.

No, i one momčadi plasirane na treće mjesto skupina imaju priliku sudjelovati na Eurospkom prvenstvu, jer je EHF na sastanku 2012. odlučio da će još jedno mjesto biti dodijeljeno najboljoj trećoj momčadi kvalifikacija.

Prema pravilima, kad budu odigrane sve utakmice, posložit će se rang lista trećeplasiranih momčadi. Na njoj će se uključiti rezultati iz susreta s prvo- i drugoplasiranim ekipama skupina te na osnovu toga složiti poredak.

Rezultati utakmica protiv četvrtoplasirane momčadi skupine neće se uzimati u obzir.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov16.06.2013. u 17:56
    neće nigdi bit veselo nego u sloveniji di sloveniji za odlazak na euro triba pobjeda, bjelorusima je dosta bod. austrija i rusija remijem obje idu dalje sigurno, baš me zanima oće tako završit. njemci su ispali.
    irilov
  • Obrisan korisnik15.06.2013. u 17:23
    Nijemci su završili kao treći,i ne idu na EP,jer nikako sa 3 poraza ne mogu biti najbolji treći.Sutra bi vrlo lako i Rusi mogli izgubiti od Austrije i ne otići na Euro,.a bit će zanimljivo i "veselo" sutra u meču Slovenije i Bjelorusije.
    Obrisan korisnik