Nogomet

Zenit prodaje Hulka Monacu i kupuje Ćorluku?

Bernard Jurišić • subota, 15.06.2013.
Zenit prodaje Hulka Monacu i kupuje Ćorluku?
Foto: EPA

Tržište "pokretnina" u Europi se još nije ni počelo zahuktavati, no već postoje najave o nekim velikim razmjenama igrača. Ovog ljeta Monaco je najaktivniji kupac, a nova lovina ruskog vlasnika Ribolovljeva je Zenitov Brazilac Hulk. Njegova eventualna prodaja mogla bi imati utjecaja i na Vedrana Ćorluku...

Prošlog rujna čitav je svijet sa zanimanjem pratio bombastičan prijelaz brazilskog napadača Hulka iz Porta u Zenit. Od "stroja za pogotke" ruski je klub očekivao puno, no mršav učinak od samo sedam pogodaka za igrača koji je koštao pedesetak milijuna eura nikoga u Rusiji nije oduševio.

Hulk se dugo mučio s prilagodbom na ruski nogomet i način života, no u prvoj sezoni definitivno nije ispunio očekivanja. Uz to, Zenit je sezonu završio bez trofeja - u prvenstvu je bio drugi iza prvaka CSKA, u kupu je ispao u polufinalu od Anžija, u Ligi prvaka ostao u grupi iza Malage i Milana, a u Europskoj ligi ispao u osmini finala.

Hulk je već suptilno sugerirao da ne bi imao ništa protiv povratka na zapad, a za njega su se najviše zagrijali Chelsea Josea Mourinha i Monaco, najrastrošniji europski klub ovog ljeta.

U Monte Carlo su već stigla čak tri Hulkova nekadašnja suigrača iz Porta - Radamel Falcao, Joao Moutinho i James Rodriguez, s kojima je osvojio Europsku ligu 2011. Tu je i Ricardo Carvalho koji je s Portom osvojio Europsku ligu 2003. i Ligu prvaka 2004., pa bi dovođenjem Zenitovog Brazilca klub iz Kneževine postao pravi "mali Porto".

U Zenitu nisu odlučno odbili transferiranje Hulka, voljni su saslušati ponudu svog ambicioznog sunarodnjaka Dmitrija Ribolovljeva, predsjednika Monaca i nakon toga donijeti odluku. Novac Zenitu, kao ni Monacu, nije neki veliki problem, ali ruski kapital na obje strane lako bi mogao "promiješati karte".

Uspije li prodaja Hulka, jedan od prvih igrača u koje bi Zenit mogao "reinvestirati" je naš reprezentativac Vedran Ćorluka. Zenit je Lokomotivu već ponudio 8,5 milijuna eura za "Čarlija", dva i pol više nego što su za njega prošle sezone platili londonskom Tottenhamu. Moskovski klub je to odbio, no još poneki milijun više zacijelo bi "smekšao srca" kluba kojeg (još uvijek) vodi Slaven Bilić.

U Zenitov zadnji red već se iz Bayerna vratio 34-godišnji Ukrajinac Anatolij Timoščuk, ali klub iz Sankt Peterburga traži još jednog kvalitetnog obrambenog igrača kako bi nadomjestio odlazak Bruna Alvesa, još jednog bivšeg igrača Porta, u Fenerbahče.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The Phantom16.06.2013. u 20:27
    Slažem se sa kolegom forumašem, naslov je malko čudan,pripazite na ovo ubuduće
    The Phantom
  • Obrisan korisnik16.06.2013. u 01:12
    Naslov sugerira da će Ćorluka zamijeniti Hulka u vrhu napada. Sumnjam da bi ga se rusi tako lako odrekli nakon jedne sezone.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.06.2013. u 18:35
    nerazumijem kakve veze ima corluka sa prodajom hulka,ovaj je ofanzivni igrac,a corluka obrambeni,jedino ako ste htjeli rec da mozda zenit nema love da ga dovede dok ne proda hulka ili sta vec
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.06.2013. u 18:20
    Zenit je ispa od Basela, a prošli su Liverpool
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.06.2013. u 17:16
    Moutinho je veznjak, dok je Rodriguez lijevo krilo, Hulk desno, a Falcao špica, ne vidim zašto to ne bi moglo funkcionirat
    Obrisan korisnik