Rukomet

Održan ždrijeb za Svjetsko prvenstvo u Srbiji, domaćin odabrao skupinu B

Jelena Bagarić • subota, 15.06.2013.
Održan ždrijeb za Svjetsko prvenstvo u Srbiji, domaćin odabrao skupinu B
Foto: Davor Sajko

Beogradska gradska skupština bila je mjesto izvlačenja skupina za Svjetsko prvenstvo koje se od 6.-22. prosinca 2013. godine održava u Srbiji. Četiri grada biti će domaćini - Beograd, Niš, Novi Sad i Zrenjanin, a svaki od njih ugostit će šest ekipa. Srpska reprezentacija imala je pravo izabrati skupinu u kojoj želi igrati, te se smjestila u skupinu B koja će svoje utakmice igrati u Nišu.

Nešto malo manje od šest mjeseci preostalo je do početka Svjetskog prvenstva za žene u Srbiji. U vrlo kratkom vremenskom razdoblju Srpski rukometni savez organizira svoje treće veliko natjecanje. Nakon dva Europska sada je red na Svjetsko na kojem će u četiri grada ugostiti 24 ekipe. Nažalost, Hrvatska nije među njima jer je, podsjetimo, izgubila u uzvratnoj utakmici od Francuske.

Ždrijeb su odradile dvije srpske reprezentativke Jelena Erić i Sanja Damnjanović te predsjednik Odbora za organizaciju i natjecanja pri Europskoj rukometnoj federaciji Leon Kalin.

Srbija se smjestila možda i u najlakšu grupu. Iako će za protivnice imati Dankinje i Brazilke koje su svakako neugodni protivnici, no tu su još Japan, Kina i Alžir s kojima bi se vrlo lako mogle obračunati. Skupina B igra se u Nišu, a iz svake će proći prve četiri ekipe.

Skupina A prikazat će puno dobrog rukometa jer su se u ju smjestile četiri jako dobre ekipe te dva autsajdera. Crna Gora, Francuska, Južna Koreja i Nizozemska čine okosnicu te skupine dok su tu još i DR Kongo i Dominikanska Republika. Utakmice skupine A igraju se u glavnom gradu Srbije, Beogradu.

Zrenjanin na ovom prvenstvu mijenja Vršac koji je do sada bio jedan od gradova domaćina. U tom gradu igrat će se utakmice skupine C, a ugostit će reprezentacije Norveške, Poljske, Angole, Španjolske, Argentine i Paragvaja. Braniteljice naslova iz Norveške neće imati lak posao u skupini, no prolaz u daljnju fazu ne bi smio biti upitan.

Nominalno posljednja skupina D igrat će se u Novom Sadu. Tamo će ponovo stići Mađarice i Njemice koje su i na Europskom prvenstvu svoje utakmice grupne faze odigrale u ovom gradu. Uz njih tu su još Rumunjke, Čehinje, Tunižanke i Australke. Uz skupinu A, ovo je zasigurno još jedna jaka skupina koja će iznjedriti puno kvalitetnog rukometa.

Osmina i četvrtina finala igrat će se ponovo u dva grada, Beogradu i Novom Sadu, dok će se polufinale i finale igrati u beogradskoj Kombank areni.

Skupine Svjetskog prvenstva za žene u Srbiji 6.-22.12.2013.

Skupina A (Beograd): Crna Gora, Nizozemska, Francuska, Južna Koreja, DR Kongo, Dominikanska Republika

Skupina B (Niš): Danska, Brazil, Srbija, Kina, Japan, Alžir

Skupina C (Zrenjanin): Norveška, Poljska, Angola, Španjolska, Argentina, Paragvaj

Skupina D (Novi Sad): Mađarska, Njemačka, Rumunjska, Češka, Tunis, Australija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!