Rukomet

Goluža: "Mlađi igrači moraju znati čuvati prednost, ovako se ne igra za Hrvatsku"

Zvonka Keliš • subota, 15.06.2013.
Goluža: "Mlađi igrači moraju znati čuvati prednost, ovako se ne igra za Hrvatsku"
Foto: EPA

Rukometaši Hrvatske ostvarili su i posljednju pobjedu u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se početkom sljedeće godine održati u Danskoj. Iako su već ranije osigurali svoje mjesto na europskoj smotri, pobjede u ova posljednja dva ogleda Kaubojima su bile važne za potvrdu prvog mjesta u skupini te lakši ždrijeb na samome natjecanju. No, unatoč konačnom i nešto teže izborenom slavlju na Latvijom, hrvatski izbornik Slavko Goluža nije bio pretjerano zadovoljan igrom svojih momaka.

Hrvatska rukometna reprezentacija nakon nadasve uvjerljivog slavlja nad Slovačkom ove je subote na svom terenu, terenu dvorane u Umagu, teže od očekivanog ostvarila pobjedu nad reprezentacijom Latvije. Mučili su gosti Hrvate tijekom većeg dijela dvoboja, no Kauboji su na koncu, u samoj završnici, uspjeli osigurati konačnih 26:24 te prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini čime će Hrvatska imati lakši ždrijeb za Euro 2014. u Danskoj.

"Najvažnije jest da smo danas pobijedili jer smo samim time osigurali broj jedan u skupini. Uistinu smo odlično odigrali ovaj kvalifikacijski turnir", bile su prve riječi izbornika reprezentacije Hrvatske Slavka Goluže za HRT.

Nastavio je potom Goluža s komentarom na samu utakmicu s Latvijom i onime čime ne može biti zadovoljan, učinkom mlađih igrača: "U ovoj posljednjoj utakmici na turniru nisam zadovoljan učinkom pojedinaca, onih koji su naknadno ulazili u igri. Naime, igramo kod kuće i pojedinci koji su dobili priliku ovako stvarno ne mogu igrati za hrvatsku reprezentaciju", kazao je hrvatski izbornik te dodao: "Nakon što su stariji igrači odradili svoj posao i stekli razliku, mladi je moraju održati, a ne odigrati na ovakav način."

Naglasio je potom izbornik Goluža i kako suparnik Hrvatske nije nimalo lak, naime, prije nekoliko je dana iznenadio i jednu Mađarsku: "Latvija je dobra reprezentacija te je se ne smije podcjenjivati. Ljut sam stoga zbog pojedinaca koji su na kraju odigrali lošije."

Unatoč izborenoj pobjedi hrvatski je izbornik naglasio kako je od određenih igrača uistinu htio da prikažu bolju igru stoga smatra da ima razloga za kritiku: "Moramo biti kritični, ukoliko nećemo biti i nećemo letvicu postavljati visoko nećemo ni osvajati medalje. Iako je najvažnija pobjeda i nju smo ostvarili, mi moramo davati i dati više, pogotovo u posljednjih deset minuta igre. Moramo znati rutinski čuvati prednost", zaključio je Goluža.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Perfect17.06.2013. u 10:39
    Mlađi igrači bi za razliku od ovih iskusnijih trebali barem "t"od trenera i to je jedini problem, a ne Golužu, što je još žalosnije trenera seniorske, juniorske i kadetske reprezentacije, 3u1, katastrofa!!!
    Perfect
  • Obrisan korisnik16.06.2013. u 01:50
    goluža je skroz ok trener, ni vrit ni mimo, najveći grijeh mu je što je hdz-ovac i to mu se ne prašta jer eto nije to fora praštati
    Obrisan korisnik
  • The Phantom16.06.2013. u 00:45
    Triba ova reprezentacija ić na POMLAĐIVANJE
    The Phantom
  • Obrisan korisnik16.06.2013. u 00:27
    isti je ko i štimac, dobar kao igrač, kao trener nula, obojica su postavljena po direktivi, i bit će tako i smjenjena. lipa naša silovana.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.06.2013. u 21:50
    igraći su još super tko ih vodi
    Obrisan korisnik