Tenis

Čilić: "Nisam dozvolio da odluka o promjeni terena utječe na mene, igrao sam dobar tenis"

Sportnet • subota, 15.06.2013.
Čilić: "Nisam dozvolio da odluka o promjeni terena utječe na mene, igrao sam dobar tenis"
Foto: EPA

Marin Čilić imat će priliku u nedjelju poslijepodne braniti naslov na ATP turniru u Queen'su osvojen prošle godine. U meču kojeg je prekidala kiša Marin je slavio sa 6:4, 4:6 i 6:2, a po završetku meča kazao je da mu ni promjena terena nije utjecala na koncentraciju.

Peti nositelj turnira u Queen'su Marin Čilić drugu je godinu zaredom izborio finale, a na putu do desete uzastopne pobjede na ovom londonskom turniru stajat će mu domaći tenisač Andy Murray. Marin je priznao kako polufinale s Lleytonom Hewittom nije bio nimalo lak zadatak.

"Bio je to vrlo težak i izazovan meč, na travnatoj podlozi nikada nije lako igrati protiv Lleytona Hewitta. Mislim da smo obojica igrali tenis na visokoj razini", ocijenio je Marin nakon meča koji je trajao dva sata i 21 minutu i koji je počeo na Središnjem terenu, a završio na terenu broj 1.

"Objasnili su nam da meč mora biti premješten na teren broj 1 zbog sigurnosti i većeg broja gledatelja koji su željeli vidjeti Andyja Murrayja. Nisam dao da takva odluka utječe na mene, primio sam je pozitivno i koncentrirao se na nastavak prvog seta u kojem sam uspio sačuvati break prednosti", prisjetio se Čilić trenutaka iz prvoga seta, kojeg je dobio rezultatom 6:4.

"Nakon toga obojica smo imali svoje dobre i loše trenutke, obojica smo imali svoje prigode tijekom meča, a ja sam imao nešto više sreće u trećem setu. Sačuvao sam koncentraciju, pozitivno sam razmišljao i u konačnici bih rekao da sam igrao dobar tenis."

Čilić je u Queen'su nanizao devet uzastopnih pobjeda i u nedjelju će imati priliku protiv domaćeg heroja braniti naslov osvojen prošle godine. Osjećaj je dobar, a navodno će i vremenske prilike biti bolje nego danas.

"Osjećam se dobro, odigrao sam dobar teniski tjedan. Bit će veliki izazov igrati protiv Andyja ovdje. Igrali smo prošle godine u Wimbledonu i to je bio težak meč za mene. Važno je da se koncentriram na svoj tenis i igram svoju igru, pa ćemo vidjeti kakav će biti ishod", kazao je Čilić, svjestan da će Murray biti drugačiji izazov od Hewitta.

"Andy je puno svestraniji igrač, jako dobro servira na travi, zna kako iskoristiti kutove serviranja i pojedine dijelove terena, tako da ću morati biti spreman i usredotočen na ono što ja moram učiniti", dodao je najbolji hrvatski tenisač.

Meč između Murrayja i Čilića počinje u nedjelju u 13.15 sati po hrvatskom vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • stipest16.06.2013. u 02:22
    Meč je nerugularan,Po pravili ATP svaki meč koji se prekine iz bilo kojeg razloga,kad slijedi nastavak MORA biti na istom terenu!!!
    stipest
  • Obrisan korisnik16.06.2013. u 01:51
    najbolju situaciju ima murray jer ili mu čilić neće dati nikakvu šansu ili će sam sebe pobijediti
    Obrisan korisnik