Košarka

Hrvatska pobjednik turnira u Dubrovniku, za kraj svladan Brazil

Branimir Korać • nedjelja, 16.06.2013.
Hrvatska pobjednik turnira u Dubrovniku, za kraj svladan Brazil

S tri glatke pobjede hrvatska košarkaška reprezentacija osvojila je pripremni turnir u Dubrovniku. Redom su padali Rusija, Argentina i na kraju Brazil, sve ozbiljni protivnici protiv kojih nikada nije lako igrati...

Nakon pobjeda protiv Rusije i Argentine, Hrvatska je u posljednjem kolu dubrovačkog turnira nadigrala i reprezentaciju Brazila te tako osvojila prvo mjesto.

Jednako kao i Hrvatska, Brazil je također ušao u posljednji susret sa stopostotnim omjerom, međutim u ovom dvoboju nije uspio iznenaditi.

Hrvatska je igrala nešto lošije samo u početnoj fazi utakmice kada je Brazil dobrom obranom stvarao dosta problema, međutim već do poluvremena izabranici Dražena Brajkovića preuzeli su vodstvo.

U drugih 20 minuta Hrvatska je potpuno preuzela kontrolu utakmice u svoje ruke i mirno je privela susret kraju visoko slavivši 67:53.

Brazil je tako osvojio drugo mjesto dok se na treću poziciju plasirala Argentina koja je u posljednjem susretu svladala Rusiju sa 64:60.

Hrvatska reprezentacija do 19 godina sljedeći tjedan će odraditi još jedan pripremni dvoboj protiv hrvatske selekcije do 18 godina te dva dvoboja s reprezentacijom do 20 godina te će onaj tjedan iza otputovati u Češku na Svjetsko prvenstvo.

Pripremna utakmica

Hrvatska - Brazil 67:53 (12:20, 16:7, 26:19, 13:7)

Hrvatska: Junaković 8, Mavra 2, Gulam, Mustapić 1, Šarić 18, Brzoja 3, Gabrić 9, Hrkač, Bender 16, Marić 10, Bošnjak

Brazil: Pecos 4, Ricci, Verado 6, Fuzaro 3, Braga 4, Silva 2, Elpidio 1, Dias 14, Barbieri 5, Demetrio 6, Sommer 6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!