Rukomet

Aguirrezabalaga raskinuo ugovor s Barcelonom, mladi Nijemac Dissinger sedmo pojačanje Atletico de Madrida

Zvonka Keliš • nedjelja, 16.06.2013.
Aguirrezabalaga raskinuo ugovor s Barcelonom, mladi Nijemac Dissinger sedmo pojačanje Atletico de Madrida
Foto: EPA

Nakon što je redove Barcelone pojačalo nekoliko velikih imena, Španjolac Mikel Aguirrezabalaga raskinuo je ugovor s katalonskom ekipom te je ovoga ljeta odlučio potražiti novu sredinu. U redovima druge najbolje španjolske momčadi, Atletico de Madrida, pak, ne staju s novim pojačanjima te su kao svoje sedmo za nadolazeću sezonu odlučili dovesti mladog i perspektivnog Nijemca Christiana Dissingera.

Promjene u kadrovima ususret novoj sezoni sve su aktualnije stoga ni Barcelona ni njen glavni suparnik u španjolskom rukometnom prvenstvu, Atletico de Madrid, ne staju s novostima.

U redovima španjolskog prvaka te europskog viceprvaka uslijed velikih pojačanja imenima poput Kirila Lazarova te Nikole Karabatića, vrijeme je došlo i za odlaske stoga je svoj ugovor s katalonskom momčadi odlučio raskinuti Španjolac Mikel Aguirrezabalaga. Iako mu je tekući ugovor vrijedio sve do 2014. španjolski se rukometaš s Kataloncima dogovorio kako će već sada napustiti njihove redove.

Aguirrezabalaga je u Barcu stigao u sezoni 2011./2012. iako je dres ove ekipe nosio i od 2002. pa sve do 2004. godine. U posljednje dvije sezone 29-godišnji lijevi vanjski rukometaš sa svojom je sada već bivšom momčadi stigao do dva naslova u Ligi Asobal te Kupu Asobal, kao i do naslova u španjolskom Superkupu te Superkupu Katalonije.

I dok se njihov najveći suparnik odlično pojačava ovoga ljeta, španjolski viceprvak okrenuo se mladim momcima te je protekloga tjedna odlučio zaviriti u njemački rukomet gdje je pronašao novo pojačanje za podosta skromniju financijsku sezonu koja je pred njime.

Na tri godine tako je u svoje redove doveo mladog Nijemac Christiana Dissingera. 22-godišnji lijevi vanjski rukometaš još je ove sezone branio boje švicarskog Kadetten Schaffhausena, a jedna od velikih njemačkih rukometnih nada prije je toga tri godine nastupala za TSG Friesenheim. S juniorskom je reprezentacijom Njemačke ovaj perspektivan rukometaš u ljeto 2011. osvojio naslov svjetskog prvaka te je izabran i za najboljeg igrača natjecanja.

Nakon Alexa Dujšebajeva, Inakija Malumbresa, Alberta Vala, Victora Viga, Victora Alonsa i Pedra Rodrigueza Nijemac Dissinger tako je sedmo pojačanje Atletico de Madrida za sezonu 2013./2014.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!