Zimski sportovi

Medveščak kompletirao trenerski kadar za sljedeću sezonu

Sportnet • ponedjeljak, 17.06.2013.
Medveščak kompletirao trenerski kadar za sljedeću sezonu
Foto: Davor Sajko

KHL Medveščak Zagreb kompletirao je trenerski kadar za 2013./2014. sezonu. Glavni trener, kao što je već objavljeno početkom lipnja, je Mark French. Kanadskom stručnjaku s dugogodišnjim AHL iskustvom u trenerskom poslu pomoći će još trojica pomoćnih trenera - Dean Fedorchuk, Don MacLean i Ivo Ratej, dok će s vratarima raditi Slovenac Klemen Mohorič.

"Vjerujem da smo oformili jako snažan trenerski kadar. Svaki od trenera ima veliko trenersko iskustvo te raznovrsnu hokejsku podlogu. Iznimno se radujem radu s osobljem u Medveščaku premijerne sezone u KHL-u", izjavio je glavni trener Medveščaka Mark French.

Dean Fedorchuk, 42-godišnji Kanađanin, protekle je dvije sezone radio kao skaut NHL kluba Winnipeg Jetsa, a prije toga je radio kao glavni trener danskog prvoligaša Odensea (od 2008. do 2010.) te kao glavni trener Straubing Tigersa, kluba koji se natječe u DEL-u (2010./2011.).

"Fedorchuk je mladi ambiciozni trener koji je svoju trenersku karijeru počeo 2008. u Danskoj s Odeneseom i već je u svojoj prvoj sezoni kao trener osvojio 3. mjesto u Danskoj ligi. Dean je trener koji voli moderni hokej, odličan je motivator i ima veliko iskustvo što se tiče skautinga igrača. Prema preporukama drugih trenera i generalnih menadžera u hokeju rečeno je da je idealna osoba za pomoćnog trenera radi svoje organizacijske sposobnosti i skautinga koji je odradio u NHL-u", izjavio je direktor hokejskih operacija i savjetnik predsjednika kluba Markoantonio Belinić.

Don MacLean je u Zagreb i Medveščak došao 2010./2011. sezone, ali prvo kao igrač, da bi se iduće oprostio od karijere profesionalnog hokejaša i okrenuo se trenerskom pozivu. Protekle dvije sezone radio je kao pomoćni trener Medveščaka, a ove godine je bio i izbornik hrvatske reprezentacije u hokeju na ledu koju je na Svjetskom prvenstvu Divizije II Grupe A, koje se održalo u Zagrebu, odveo do zlatne medalje i do promocije u Diviziju I.

"Don je još jedan mladi trener koji je dvije godine vodio Medveščak kao pomoćni trener. Voljan je učiti kako bi jednog dana postao glavni trener što je i pokazao ove godine kada je preuzeo reprezentaciju Hrvatske i osvojio prvo mjesto i plasman u višu skupinu IIHF-a", rekao je Belinić.

Ivo Ratej je, kao i Don MacLean, posljednje dvije sezone bio jedan od pomoćnih trenera Medveščaka. Godine 2004. i 2005. bio je pomoćni trener izbornika hrvatske reprezentacije u hokeju na ledu do 18 godina, a 2013. je asistirao MacLeanu u seniorskoj selekciji.

"Ratej je domaći dečko i bivši igrač Medveščaka kojemu je hokej na prvom mjestu. Pun je motiva i voljan je učiti od iskusnih trenera kako bi jednog dana mogao postati prvi trener i voditi seniorsku momčad. Ratej je veliki radnik i momčad i klub su mu svetinja te je ove godine, isto kao i Don, dao svoj doprinos kao pomoćni trener kako bi se reprezentacija plasirala u višu skupinu", prokomentirao je Belinić.

Klemen Mohorič bivši je golman i slovenski reprezentativac koji se trenerskoj karijeri okrenuo 2011./2012.. Prvo trenersko iskustvo stjecao je u HK Jesenicama koje su tada nastupale u EBEL-u, a kroz protekle dvije sezone povremeno je surađivao i s Medveščakom.

"Klemen je mladi ambiciozan trener golmana koji je 2011./2012. radio s golmanima u Jesenicama, ali je ujedno bio i pomoćni trener Jesenica. Isto tako je dolazio i u Zagreb pomoći Medveščaku kako bi pripremio naše golmane tijekom sezone i za doigravanje. Klemen dolazi u Zagreb kao trener golmana i ovisno o rasporedu utakmica, kada će imati slobodnog vremena, pridružit će se trenerima mlađih uzrasta kako bi pomogao golmanima mlađih kategorija", izjavio je Belinić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.06.2013. u 16:01
    Kvragu..prva tekma (i to domaća) i to još s CSKA igra se isti dan kad i nogomet sa Srbijom..pa se ti odluči što gledat :-) ..raspored tekmi koji su danas objavili je ludjački tempo..šteta što su samo 4 tekme u Areni..jedva čekam jesen :-)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2013. u 15:41
    a sad rad rad i samo rad--poćetak će brzo doći
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2013. u 13:04
    Looks good! Lets go Bears!!!!
    Obrisan korisnik