Tenis

Čilić: "Odigrao sam odličan tjedan, bila je to sjajna priprema za Wimbledon"

Sportnet • ponedjeljak, 17.06.2013.
Čilić: "Odigrao sam odličan tjedan, bila je to sjajna priprema za Wimbledon"
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Marin Čilić u nedjelju je poražen u finalu ATP turnira u Queen'su od Britanca Andyja Murraya nakon žestoke borbe u tri seta. Usprkos porazu, Čilić je zadovoljan razinom tenisa koju je pokazao tijekom proteklih tjedan dana i okreće se pripremama za Wimbledon.

Andy Murray u nedjeljnom je finalu ATP turnira u Queen'su prekinuo niz od devet uzastopnih pobjeda Marina Čilića i oteo mu krunu koju je hrvatski tenisač osvojio prošle godine. Konačnih 5:7, 7:5, 6:3 dokaz su tijesnog meča u kojemu je Murray u trećem setu ipak pokazao više.

"Rekao bih da sam odigrao dobar meč, posebno se to odnosi na prva dva seta u kojima je razina mog tenisa bila zaista visoka. Međutim, Andy je također igrao dobro, pa je bilo mnogo teških poena, dugih izmjena udaraca, puno tijesnih gemova", rekao je Marin nakon iscrpljujućeg i odličnog finala.

"Potkraj meča Murray je nešto bolje servirao od mene i mislim da mu je to dalo više 'besplatnih' poena, dok sam u isto vrijeme na svom servisu osjećao veći pritisak. Andy je to iskoristio i na kraju i pobijedio", analizirao je dvoboj najbolji hrvatski tenisač.

Prva su dva seta protekla u tijesnoj borbi za svaki poen, no treći je set prevagnuo na stranu britanskog tenisača. Čilić vjeruje kako je razlog za to pad postotka njegova prvog servisa.

"Slabije sam udarao prvi servis i u takvim situacijama možda sam nekad i pretjerivao pokušavajući ga što bolje odigrati. Morao sam igrati previše poena na drugi servis. Čak i kad osvajam 50 ili 60 posto poena na drugom servisu nije lako, jer igraju se duge izmjene. U isto vrijeme Andy je dobro servirao, nisam imao previše prilika na njegovom servisu i tu je nastala razlika", ocijenio je Čilić.

Hrvatski tenisač nije obranio naslov iz prošle godine, ali odigrao je još jedan odličan turnir u Queen'su, što ga čini gladnim uspjeha u Wimbledonu. Legendarni Grand Slam počinje za tjedan dana i Čilić se nada još jednom dobrom rezultatu na travi.

"Ovdje sam se osjećao dobro, osjećao sam da dobro reagiram i nakon teških poena i u teškim situacijama. Važno mi je da ostanem na toj razini, sada imam nekoliko dana odmora i vremena za trening kako bih se pripremio za Wimbledon. Odigrao sam odličan tjedan, protiv teških protivnika i mislim da nisam mogao imati bolju pripremu Wimbledon", rekao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg17.06.2013. u 15:32
    Najjaca mi je fora da ovaj turnir donosi jednako bodova kao i Zagreb Indoors ili Umag. Ranking igraca bi trebao biti jedan od indikatora za dodjelu bodova. Nije isto igrati protiv top 10 igraca ili kvalifikanta.
    interreg
  • Obrisan korisnik17.06.2013. u 13:44
    dobar rezultat ali šteta šta ti je falilo malo hrabrosti za korak više...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2013. u 12:45
    Odličan rezultat, sretno Marine i u nastavku sezone!
    Obrisan korisnik