Nogomet

Definitivno završena Bilićeva avantura u Rusiji, Kučuk preuzeo Lokomotiv

Bernard Jurišić • utorak, 18.06.2013.
Definitivno završena Bilićeva avantura u Rusiji, Kučuk preuzeo Lokomotiv
Foto: Kristijan Komarica

Ruska avantura za Slavena Bilića i definitivno je završena. Barem što se Lokomotiva tiče. Bivši hrvatski izbornik nije više trener moskovskog kluba, a ambicije predsjednice Olge Smorodskaje pokušat će ispuniti novi strateg - Leonid Kučuk...

Slaven Bilić proveo je samo jednu sezonu za kormilom moskovskog Lokomotiva. Turbulentnu, tešku sezonu koja je na kraju završila najlošijim plasmanom moskovskog kluba otkako se raspala sovjetska, a ustanovljena ruska liga.

Ruski mediji javljaju kako je Bilić i službeno postao "bivši", ali nije poznato koliki će odštetni "kolač" dobiti zbog činjenice da je dobio, a ne dao otkaz. Bilića su Rusi uglavnom "otpravili" s kritikama, navodeći kako se nije snašao u klupskom radu i kako nije uspio kontrolirati disciplinu unutar svlačionice.

Na dosadašnje Bilićevo mjesto već je ustoličen 54-godišnji Bjelorus Leonid Kučuk, koji bi trebao biti predstavljen narednih dana. Ruski mediji dvoje glede toga hoće li i šesti trener u eri "željezne Olge" biti pun pogodak, navodeći kako Kučuk iza sebe nema neke spektakularne trenerske rezultate.

Vodio je Šerif Tirapsol i osvojio šest titula prvaka Moldavije u nizu i ukrajinski Arsenal Kijev, uz kratkotrajne role u Salyut Belogorodu i Kuban Krasnodaru.

Zanimljivo je i da je donedavni veznjak Lokomotiva Denis Glušakov, koji je prošlog tjedna oštro napao Bilićeve trenerske kvalitete, dogovorio prijelaz u redove gradskog rivala Spartaka. Vrijednost transfera procjenjuje se na osam milijuna eura.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.06.2013. u 16:44
    Do utakmice s Turskom bio dobar,nakon toga se pogubio i još se traži!
    Obrisan korisnik
  • Mihalj18.06.2013. u 14:50
    a jesi jadan.
    Mihalj
  • Obrisan korisnik18.06.2013. u 13:10
    Da mi je sad vidjeti sve one delikvente koji su mi prošli tjedan stiskali minuse kad je objavljen članak da ostaje ipak u Lokomotivu.. Pa ljudi ovog krebila nemože zaposlit nitko normalan !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2013. u 10:54
    vrati se ti u ljepu našu-takav rasplet se mogao i očekivati jer on u biti i nije imao nekog iskustva u vođenju nekog kluba u nekoj jačoj ligi.Vođenje reprezentacije i vođenje kluba je velika razlika za trenera koji tek počinje trenersku karijeru
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2013. u 10:43
    nek se vrati na klupu Hrvatske, dosta mi je ovog Stimca
    Obrisan korisnik