Nogomet

Škotski premierligaš Hearts ide u stečaj, cijela momčad na prodaju

Sportnet • utorak, 18.06.2013.
Škotski premierligaš Hearts ide u stečaj, cijela momčad na prodaju

Čelnici škotskog premierligaša Heartsa podnijeli su zahtjev za otvaranje stečajnog postupka zbog nagomilanih dugova u visini od oko 25 milijuna funti. Cijela je momčad na transfer listi, a po pravilima prijeti i oduzimanje bodova od početka sljedeće sezone.

Klub s Tynecastlea u dugu je od 25 milijuna funti prema tvrtkama u nekadašnjem vlasništvu prvog čovjeka kluba, Vladimira Romanova, koje i same grcaju u dugovima. Klub proteklog tjedna nije isplatio plaće igračima i cijela je momčad potom stavljena na transfer listu, uz nadu da će se na taj način namaknuti sredstva za preživljavanje ljeta.

Prodaja godišnjih ulaznica u odnosu na prošlosezonsku manja je za oko 50 posto i čelnici su odlučili podnijeti zahtjev za otvaranje stečajnog postupka. Stečaj će voditi tvrtka KPMG, a zasad su neizvjesne sudbine 131 zaposlenog u klubu jer rezova će jamačno biti.

Kako navodi BBC, šest je potencijalnih kupaca koji su zainteresirani za ulaganje u klub, među kojima je i navijačka udruga Foundation of Hearts, no komplicirana vlasnička struktura kluba na čijem je čelu ruski biznismen s litavskim državljanstvom otežava proces.

Prema pravilima škotske Premier lige, svaki klub koji uđe u stečaj bit će kažnjen oduzimanjem deset bodova ili trećinom osvojenih bodova iz prošle sezone, ovisno o tome koji je broj veći. Kako je Hearts prošlu sezonu završio na desetom mjestu s 44 boda, sljedeću će sezonu dočekati s minusom od 15 bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • jose rene higuita18.06.2013. u 21:10
    također svjeza informacija da je salamanca bankrotirala. legendarni celavac bogdan stelea branio boje salamance nekada u primeri
    jose rene higuita
  • jose rene higuita18.06.2013. u 19:27
    ovaj Romanov je vec upropastio Fk Zalgiris,odveja ih u stecaj prije par godina. Ili je nestrucan ili je lopov,treceg nema. steta za Srca,najsimpaticniji klub u Skotskoj uz Hibse
    jose rene higuita
  • irilov18.06.2013. u 18:04
    nego, kako to- klub s jednim vlasnikom, pa propa? tamo nije ulica vodila glavnu rič. zato i je propa.
    irilov
  • nido18.06.2013. u 16:11
    ...Krenulo Skote opasno...
    nido
  • Obrisan korisnik18.06.2013. u 15:54
    rengersi i hearts su samo uvod u "agoniju" propadanja koje čemo sve češće slušat,za klubove diljem europe,a ne samo škotske!! bit če toga još,vjerujte. počet če se isto dešavat i belgiji,portugalu, turskoj i ko zna kome još sve!! novca je sve manje,a mnogi klubovi rade preko svojih limita... [više na forumu]
    Obrisan korisnik