Nogomet

Bjelica: "Austria Beč je savršen klub za moj trenerski razvoj"

Bernard Jurišić • utorak, 18.06.2013.
Bjelica: "Austria Beč je savršen klub za moj trenerski razvoj"
Foto: EPA

Odabir Nenada Bjelice za nasljednika Petera Stögera na klupi bečke Austrije bio je prilično iznenađujući. Nakon što im je Niko Kovač zahvalio na ponudi i odlučio ostati izbornik hrvatske U21 reprezentacije, čast vođenja novog prvaka Austrije pripala je 42-godišnjem Osječaninu...

Nakon pet i pol godina trenerske karijere Nenad Bjelica dobio je "glavnu nagradu". Imenovan je za trenera Austrije Beč, aktualnog prvaka i jednog od najpopularnijih klubova te zemlje. Potpisao je dvogodišnji ugovor.

"Velika je čast, ali i izazov raditi ovdje", kazao je Bjelica na predstavljaju u Beču. "Iznimno cijenim svog prethodnika Stögera, koji je s Austrijom napravio sjajan posao u prošloj sezoni. Ja ću pokušati nastaviti tamo gdje je on stao."

Bjelica je trenersku karijeru započeo krajem 2007. kao trener/igrač u Kärntenu. U sezoni 2009/10 vodio je Lustenau, a potom uveo Wolfsberger AC iz druge u prvu ligu i u prošloj sezoni zauzeo visoko peto mjesto, samo jedan bod udaljen od Europe. Uspjesi u malom klubu s juga Austrije Bjelicu su vinuli do jedne od najviših trenerskih pozicija u toj zemlji.

"Austria je savršen klub za moj trenerski razvoj. Ja uvijek želim ići na pobjedu, bez obzira o kojem se natjecanju radi. Želja mi je da Austria igra u Europi i nadam se da ćemo tamo biti što duže."

Bečki je klub nakon sedam godina vratio naslov prvaka u svoje vitrine, a u narednoj sezoni ih čeka nastup u trećem pretkolu Lige prvaka. U šampionskoj momčadi prošle sezone sudjelovala su i trojica Hrvata - stoper Kaja Rogulj, vratar Ivan Kardum i Hrvat s austrijskom putovnicom Marin Leovac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Sensation18.06.2013. u 22:38
    odlican potez austrije, bjelica odlicno radi i sretan sam zbog njega. austrij a wien inace gaji najbolji nogomet u austriji, tehnicki jos od vremena prohaske. zelim nenadu puno uspjeha i da ovako nastavi
    Sensation
  • Obrisan korisnik18.06.2013. u 14:36
    Svaka čast Bjelici! Želim mu puno uspjeha u trenerskoj karijeri. Miran, nenametljiv, a opet pravi vođa bilo na terenu ili sa klupe! Nadam se vođenju nekog od najvećih europskih klubova
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2013. u 13:58
    ovako se gradi karijera, a ne kao neki treneri kod nas, sjetiti cemo se dosta primjera počevši od Štimca pa nadalje... čovjek se spasio i pobjegao iz ove močvare i ove bande.... Bjelko sretno !!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2013. u 12:59
    oće naslijediti Štimca? haha... BTW, di je Pršo, što nije on polaga za trenera kad je završio igračku karijeru?
    Obrisan korisnik