Nogomet

Bivši Dinamovac Marko Šarlija na probi u švedskom AIK-u

Josip Piršljin • utorak, 18.06.2013.
Bivši Dinamovac Marko Šarlija na probi u švedskom AIK-u
Foto: Davor Sajko

Hrvatski nogometni vratar Marko Šarlija došao je na probu u švedski AIK gdje je branio Ivan Turina. Bivši Dinamov čuvar mreže istaknuo je želju stati ispred mreže koju je čuvao njegov veliki prijatelj.

AIK iz Stockholma nije pronašao adekvatnu zamjenu za tragično preminulog hrvatskog vratara Ivana Turinu. U toj potrazi klub je odlučio dati priliku još jednom bivšem vrataru zagrebačkog Dinama, Marku Šarliji.

31-godišnjak je došao u AIK na probu i ukoliko zadovolji stručni stožer i trenera, mogao bi uskoro stati između vratnica gdje je donedavno mrežu čuvao Turina, njegov bliski prijatelj još iz djetinjstva.

"S Ivanom sam išao u Dinamovu školu, znamo se otkad smo bili djeca, znači posljednjih 20 godina. S njim sam razgovarao skoro svaki dan, ispričao mi je sve o Švedskoj i AIK-u. Ovo što mu se dogodilo velika je tragedija. Iako mi nije lako, život mora ići dalje", rekao je.

Šarlija je istaknuo kako će dati sve od sebe da zadovolji na probi, a zasad je pozitivne komentare dao i trener AIK-a Lee Baxter. Šarlija je za prvu momčad Dinama upisao osam nastupa, a bio je na posudbama u Zadru i Interu. Poslije je branio u Azerbajdžanu za Baku i u grčkom Ethnikosu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • jose rene higuita18.06.2013. u 19:37
    mozda bude i dobar u svedskoj,mozda...
    jose rene higuita
  • nido18.06.2013. u 15:59
    Ha, pa bilo bi fino da uspije :-)
    nido