Nogomet

Škotski Heart of Midlothian u sezonu s 15 negativnih bodova

Ivana Strahija • srijeda, 19.06.2013.
Škotski Heart of Midlothian u sezonu s 15 negativnih bodova
Foto: Dejan Popek

Edinburški klub Heart kažnjen je s 15 negativnih bodova još prije početka nove sezone u Škotskoj Premier ligi zbog financijskih nedaća u koje je upao...

S SPL-om nema labavo, naučili su na teži način iz kluba Heart of Midlothian, škotskog premierligaša. Naime, nakon što su klubu dodijeljeni upravitelji po sudskoj dužnosti 17. lipnja, Udruga Škotske Premier lige oglasila se sljedećim priopćenjem:

"Pošto je Heart of Midlothian prema zakonu insolventan, 15 bodova bit će oduzeto od ukupnog broja osvojenih bodova u idućoj sezoni Premier lige. Također, Heart of Midlothian ne smije registrirati igrače tako dugo dok je pod posebnim upraviteljstvom."

Klub iz Edinburgha je zapao u probleme zbog duga od 25 mililjuna funti, od čega dio poreza, ali velik dio duga otpada na sad propale litavske kompanije. Vlasnik Heartsa, litavski biznismen Vladimir Nikolajevič Romanov, sam je bio vlasnik mnogih kompanija vjerovnika, no sad je kazao da nema novca da bi namirio dugovanja. Iako postoje interesenti za kupovinu Kluba, to će biti teško izvedivo, zbog zakučastog vlasništva.

Klub inače zapošljava 131 osobu, od čega 26 prvotimaca, a svega deset igrača ostaje u mlađoj momčadi Hearta.

Novi upravitelj Kluba, Bryan Jackson, kaže: "Potencijalno, možemo vratiti dugove, u to čvrsto vjerujem, kao i u spas Kluba. No, morat ćemo otpustiti pokojeg zaposlenika."

David Weir, legenda Hearta, trenutno menadžer Sheffield Uniteda je danas novinarima kazao: "Bila bi tragedija da Heart propadne. Mislim da bi se navijači trebali uključiti u cijelu priču, jer je njima ipak u interesu da Klub bude stabilan."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • jose rene higuita20.06.2013. u 02:16
    steta,tesko ce izborit ostanak iako samo jedan klub ispada. 15 bodova minusa je prevelik hendikep
    jose rene higuita