Nogomet

Ricardo Sa Pinto "pobjegao" iz Crvene zvezde nakon samo tri mjeseca na klupi

Sportnet • četvrtak, 20.06.2013.
Ricardo Sa Pinto "pobjegao" iz Crvene zvezde nakon samo tri mjeseca na klupi
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon samo tri mjeseca na kormilu Crvene zvezde, portugalski trener Ricardo Sa Pinto napustio je klub nezadovoljan što uprava kluba nije na zadovoljavajući način pojačala momčad uoči početka nove sezone.

Nekadašnji igrač Sportinga, Real Sociedada i Standarda iz Liegea Ricardo Sa Pinto više nije trener Crvene zvezde. Samo tri mjeseca nakon što je preuzeo tu dužnost, Portugalac je podnio ostavku i kao razlog naveo nerazumijevanje uprave kluba, koja nije uspjela popraviti situaciju u klubu i dovesti pojačanja.

U srijedu ujutro Sa Pinto je svoju odluku o odlasku prvo priopćio igračima, a u razgovoru s novinarima priznao je kako odluka nije bila laka. "Ovo je vrlo tužan dan za mene, zajedno sa svojim pomoćnikom Moutinhom donio sam odluku da napustim klub. Nisam to želio kada sam dolazio ovdje", rekao je Portugalac, a prenosi B-92.

Crvena zvezda već šest godina nije osvojila naslov prvaka, Sa Pinto je imao namjeru prekinuti tu neugodnu tradiciju, no nije naišao na suradnju uprave kluba.

"Došao sam ovamo odraditi dobar posao i osvajati trofeje. Kad sam odlazio na odmor u Portugal dao sam klubu dovoljno vremena da stvori potrebne uvjete, a tu ne mislim samo na igrački kadar. Kako ti uvjeti nisu stvoreni, morao sam biti pošten prema samome sebi. Ovako je možda najbolje, jer pod ovakvim se uvjetima ne može raditi", tvrdi Sa Pinto.

Prije odlaska naglasio je kako ovo nije konačno zbogom i da je spreman vratiti se u budućnosti. "Rekao sam i ljudima u klubu da ne zatvaram vrata. Tu sam, ali prvo stvorite uvjete da Crvena zvezda bude klub kojeg poštuju i u Srbiji i u Europi, kao 1991. godine", poručio je Portugalac.

Crvena zvezda još uvijek nije imenovala novog trenera, a prema informacijama iz srpskih medija, to bi ovoga puta moglo biti neko domaće ime, možda i mlađi trener.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • jose rene higuita20.06.2013. u 17:59
    istina da je neiskusan trener,prakticno iz kopacki sjeo na klupu ali koliko sam pratija ni javnost ni mediji ga nisu podrzavali od prvog dana. Bolje uvati se ti Leixoesa,Trofensea i slicnih nizeligasa u domovini.
    jose rene higuita
  • Obrisan korisnik20.06.2013. u 11:00
    ne znam šta je očekivao, 50mil eura za transfera, još tolko za plaće i novi trenig kamp?!
    Obrisan korisnik
  • Anadolu Efes20.06.2013. u 10:59
    Pa tako mogu trener biti i ja.. Budi frajer, pa od govneta napravi pitu..
    Anadolu Efes