Rukomet

U subotu počinje 3. Međunarodni rukometni kamp za vratare

Sportnet • petak, 21.06.2013.
U subotu počinje 3. Međunarodni rukometni kamp za vratare

Nakon uvodnog predstavljanja projekta 3. Međunarodnog rukometnog kampa za vratare koji će se održavati u Makarskoj i Tučepima od 22. do 27. lipnja 2013. poznat je i program samog događanja...

Međunarodni kamp rukometnih vratara u kojemu će sudjelovati mladi iz cijeloga svijeta, a na koji je prijavljen i veliki broj rukometnih vratara i trenera, jedinstveni je projekt ove vrste. Poznata svjetska rukometna imena poput Thierryja Omeyera i Kaspera Hvidta tvrde da je najbolje osmišljeni program ovakve vrste u svijetu.

Osnovni ciljevi kampa su promocija rukometa kao sporta među mladima u Hrvatskoj, naše države kao europskog, sportskog i turističkog bisera, te poboljšanje kvalitete rada s rukometnim vratarima kao važnim segmentom uspješnosti u ovom sportu.

Oko ideje organizacije kampa specijaliziranog samo za vratare ujedinili su se ponajbolji hrvatski, ali i svjetski rukometni golmani (sadašnji i bivši), te su preuzeli ulogu instruktora mladima.

Mario Čaljkušić istakao je vrijednost jednog ovakvog kampa i za turističku promociju Hrvatske, a uz svjetski priznata imena Thierryja Omeyera, Kaspera Hvidta, Mirka Alilovića. Na popisu instruktora još se nalaze i imena Marina Šege, Dragana Jerkovića, Nikole Blažička, Mirka Bašića, Danijela Šarića, Nebojše Grahovca, Vladimira Vujovića, Emira Tahirovića, prof. dr. Nenada Rogulja.

"Treća nam je godina rada ovog kampa, pohvale koje su nam stigle sa svih strana samo su nam dale poticaja da nastavimo s radom. Program je vrlo sličan kao i prethodnih godina, iskusni vratar-demonstratori će voditi svoje grupe i prenositi znanja mladima. Zadovoljstvo nam je najaviti i Veliku večer rukometa koja će se ove godine održavati 26.lipnja na bazenu hotela Alga u Tučepima gdje će imamo zanimljiv program obogaćen modnom revijom uz druženje s vrhunskim rukometašima", istakli su idejni začetnici i organizatori kampa Mario Čaljkušić i Dragan Vuković.

Program kampa:

22. lipanj - dolazak mladih rukometnih vratara i raspored po skupinama
23. lipanj - treninzi u dvorani u Makarskoj (jutarnji u 9, popodnevni u 17 sati)
24. lipanj - jutarnji trening u 9 sati; 17 sati - otvoreni trening Thierryja Omeyera
25. lipanj - treninzi u dvorani u Makarskoj (jutarnji u 9, popodnevni u 17 sati)
26. lipanj - testiranje mladih vratara (početak u 9 sati); 16.30 sati - predavanje Kaspera Hvidta mladim vratarima; 20.30 sati - velika večer rukometa
27. lipanj – zatvaranje kampa rukometnih vratara

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!