Nogomet

Matija Špičić pojačao redove azerbajdžanskog Intera

Mihaela Bradovski • utorak, 25.06.2013.
Matija Špičić pojačao redove azerbajdžanskog Intera
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Bivši nogometaš Zagreba i Istre 1961, Matija Špičić, nakon godinu i pol nastupanja za ruskog drugoligaša iz Novosibirska karijeru nastavlja u trećeplasiranom klubu azerbajdžanske lige, a s njim će i u borbu u prvom pretkolu Europske lige...

25-godišnji defenzivac od siječnja 2012. godine igrao je za Sibir iz Novosibirska, a potpis ugovora s azerbajdžanskim Interom potvrdio je kratkom izjavom za Sportnet.

"Zadovoljan sam novim korakom u karijeri, ugovor s Interom potpisao sam na dvije godine. Riječ je o klubu s najvećom tradicijom u Azerbajdžanu, klubu koji je financijski stabilan, a mene je prije svega privukao projekt. Svake se godine bore za naslov, igraju i u Europi tako da nisam dugo razmišljao kada je stigla ponuda."

Nekadašnji član Pjesnika te pulskog prvoligaša otkrio je kako i u velikom interesu trenera ima dodatni motiv za dokazivanjem u novoj sredini. "Trener za kojega mi svi kažu kako je najcjenjeniji i najbolji u Azerbajdžanu inzistirao je na mom dolasku. To mi je svakako veliki motiv, ali i izazov."

Špičić se pripremama kluba priključuje u Austriji, a na jučer održanom ždrijebu Europske lige, klub iz Bakua saznao je svog protivnika u prvom pretkolu ovog natjecanja. Snage će odmjeriti s finskim Mariehamnom. Prođe li Inter prvu prepreku, protivnik će mu biti bolji iz susreta Celje - Tromsö.

Osim za Zagreb čiji je bio i kapetan, Istru 1961 i donedavno Sibir, Špičić je jedno kraće vrijeme igrao i u Ukrajini, točnije u Tavriyi iz Simferopola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.07.2013. u 21:04
    Mogu igrati svuda samo ne u Zagrebu.
    Obrisan korisnik