Vodeni sportovi

Joković: "Za nas je finale bio dvoboj protiv Italije, ta je utakmica bila ključ"

Branimir Korać • srijeda, 26.06.2013.
Joković: "Za nas je finale bio dvoboj protiv Italije, ta je utakmica bila ključ"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska vaterpolska reprezentacija s Mediteranskih igara u Mersinu vraća se sa zlatnim odličjem oko vrata. U finalu je bila bolja od Španjolske rezultatom 11:9 i tako stigla do svojeg prvog mediteranskog zlata u povijesti...

Mediteranske igre dobro su poslužile stručnom stožeru i igračima kao dio priprema za predstojeće Svjetsko prvenstvo. Grci, Španjolci i Talijani također su u Mersin došli u vrlo jakim sastavima i sve to je poslužilo Hrvatskoj za kvalitetan rad i kvalitetne provjere uz natjecateljski naboj.

Dodatni motiv bila je i činjenica da Hrvatska nikada nije osvojila zlatno odličje na mediteranskom vaterpolskom turniru te je svakako željela "ispraviti taj nedostatak".

"Jako sam sretan zbog prve medalje nakon Mediteranskih igara u Bariju gdje smo bili drugi. Za nas je pravo finale bio dvoboj protiv Italije, mislim da je to bila ključna utakmica na putu do zlata", rekao je za HRT nakon susreta Maro Joković.

Zadovoljan je bio i Petar Muslim koji ne krije kako su igrači umorni, ali spremni za ono što ih očekuje.

"Uzeli smo jedino zlato koje nam nedostaje. Osjećamo umor nakon napornih priprema, ali nemamo vremena za odmor. Već za dva dana nastavljamo s pripremama za Svjetsko prvenstvo."

"Nakon dva dana odmora odlazimo u Maribor gdje ćemo nastaviti s pripremama za Svjetsko prvenstvo. Ovdje smo došli nakon jakih treninga i osjetilo se da smo umorni, ali zasluženo smo osvojili zlatno odličje. Tome nema prigovora, upisali smo sve pobjede i bili dominantni od prvog meča. Znali smo da nas u finalu očekuje težak posao iako smo Španjolsku pobijedili u skupini", dodao je Sandro Sukno.

Reprezentaciju u finalu nije mogao voditi izbornik Ivica Tucak koji je isključen u polufinalu protiv Italije.

"Ovo je dobar rezultat posebno iz perspektive stanja u kojem se trenutno nalazimo. Igrači su odlično reagirali, pokazali su pravi karakter, ali ispred nas je još puno posla prije Svjetskog prvenstva. Za dobar rezultat moramo ubrzati igru", dodao je izbornik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH26.06.2013. u 23:36
    Joković legenda, imam dojam da igra 100 godina a tek mu je 25 ali već je osvojio sva 4 zlata s reprezentacijom.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik26.06.2013. u 18:49
    Čestitke im i Bracvo dećki-Bitno je da se vitrine pune
    Obrisan korisnik